ZA BREZPLAČNO SVETOVANJE NA DOMU POKLIČITE 040 900 889!

Brez skrbi v sezono alergij

Brez skrbi v sezono alergij

Na kakovost zraka v naših domovih vpliva mnogo dejavnikov. Skozi odprta okna in zračnike skupaj z zrakom vstopi pestra paleta nečistoč in alergenov. Poleg običajnih nečistoč, katere proizvaja industrializirana družba, pomladi v zrak vstopi še cvetni prah in občutljivim posameznikom zagreni prijetne pomladne dni.

Z zadnjim tednom februarja se je letos že začela sezona prisotnosti cvetnega prahu v zraku, s cvetnim prahom pa je najbolj obremenjen mesec april, saj takrat začnejo cveteti drevesa v gozdovih in parkih. To je tudi čas, ko cvetni prah sprošča eden od glavnih povzročiteljev pomladnega senenega nahoda, breza. V aprilu bodo zacveteli tudi gaber, hrast in bukev, ki bodo cveteli še v maju. Maja in junija bodo v nižinah težave povzročale predvsem različne vrste trav.

Najbolj učinkovito preprečevanje alergij je seveda izogibanje njihovemu povzročitelju. Cvetnemu prahu se ne moremo povsem izogniti, lahko pa zmanjšamo izpostavljenost, s čimer nam lahko pomembno pomagajo tudi klimatske naprave z vgrajenimi kakovostnimi filtri zraka.

Klimatska naprava s svojim delovanjem zagotavlja kroženje zraka po prostoru, za kar uporablja ventilator notranje enote. Ob vklopu klimatske naprave prične delovati ventilator, ki zajema zrak skozi reže na zgornji strani klimatske naprave, kjer so nameščeni filtri zraka. Zrak nato potuje preko izmenjevalnika toplote, kjer se zrak ohladi in razvlaži, nakar zrak skozi izpušno loputo ponovno vstopi v prostor. Nečistoče in prašni delci ostanejo ujeti v filtru, ki ga je zato potrebno občasno čistiti. Čiščenje filtra je enostavno in je opisano v navodilih za uporabo posameznih klimatskih naprav.

Najbolj učinkoviti filtri zraka so HEPA filtri, ki pa niso najbolj primerni za uporabo v klimatskih napravah, saj zaradi goste strukture znatno ovirajo tok zraka in zmanjšujejo učinkovitost delovanja klimatske naprave. Da bi zagotovili kar največjo učinkovitost tako čiščenja kot hlajenja zraka, so razni proizvajalci klimatskih naprav predstavili inovativne tehnologije, ki to omogočajo.

Panasonic je tako predstavil Nanoe tehnologijo, ki delce nečistoč iz prostora odstranjuje s pomočjo negativno nabitih vodnih delcev nano velikosti. Mitsubishi Electric uporablja Plasma Quad tehnologijo, ki s pomočjo električnega polja iz zraka odstranjuje delce nečistoč z 99% učinkovitostjo. Podobne tehnologije uporabljajo tudi drugi proizvajalci.

Če trpite za alergijami in v domu potrebujete zrak očiščen alergenov, virusov in bakterij, se pri nakupu klimatske naprave odločite za naprave, ki so opremljene z naprednimi tehnologijami za čiščenje zraka, katerih učinkovitost so dokazali neodvisni testi. Za najvišjo kakovost zraka v prostoru priporočamo klimatske naprave Mitsubishi Electric Kirigamine FH ali Panasonic Etherea Z.

 

Delite to objavo
  , , , , , ,