ZA BREZPLAČNO SVETOVANJE NA DOMU POKLIČITE 040 900 889!
Mitsubishi MXZ-2D53VA zunanja enota

1.280,00 1.024,00

Preveri zalogo
Akcija!

Mitsubishi MXZ-2D53VA zunanja enota

1.280,00 1.024,00

Zunanja enota klimatske naprave zasnovana za priklop dveh notranjih enot za hlajenje ali ogrevanje dveh manjših ali enega večjega prostora.

Moč hlajenja: 5,3 kW (inverter od 1,1 kW do 5,6 kW)
Letna poraba energije pri hlajenju: 262 kWh/A
Razred energijske učinkovitosti pri hlajenju: A++


Moč ogrevanja: 6,40 kW (inverter od 1,0 kW do 7,0 kW)
Letna poraba energije pri ogrevanju: 1.507 kWh/a
Razred energijske učinkovitosti pri ogrevanju: A+

Preveri zalogo

Mitsubishi Electric MXZ družino klimatskih naprav sestavlja deset zunanjih enot, ki podpirajo priklop dveh do šestih notranjih klimatskih naprav. Takšni konfiguraciji pravimo ‘multi split’, saj sta notranja in zunanja enota postavljeni ločeno (‘split’ – ANG. ločeno), hkrati pa ena zunanja enota poganja več notranjih enot (multi, LAT. mnogo). Takšne klimatske naprave so zasnovane za uporabo na lokacijah, kjer je potrebno poskrbeti za klimo v več ločenih prostorih, hkrati pa na zunanji strani ni prostora za več zunanjih enot ali pa investitor preprosto ne želi na zunanjost objekta namestiti več enot.

Mitsubishi Electric MXZ-2D53VA2 zunanja enota

Zunanje klimatske naprave serije MXZ se razlikujejo po številu notranjih enot, ki jih je mogoče priključiti na enoto, po moči ter nekaterih lastnostih, zato vam priporočamo, da se pred odločitvijo za nakup posvetujete z našim svetovalcem. Če želite, lahko izpolnite obrazec za brezplačno ogled in svetovanje na domu, ali pa nas pokličete na 040 900 889 in z veseljem vam bomo svetovali.

Pri izbiri prave klimatske naprave se je mogoče kaj hitro izgubiti med raznimi oznakami in modeli, zato so pri Mitsubishi Electric vse svoje naprave poimenovali tako, da že s pogledom na ime vemo, s kakšno klimatsko napravo imamo opravka. Zunanja enota klimatske naprave, katere opis berete, se imenuje MXZ-2D53VA.

M

X

Z

2

D

53

V

A

 2

SERIJA KLIMA NAPRAV MULTI SISTEM INVERTER TOPLOTNA ČRPALKA NAJVEČJE ŠT. NOT. ENOT GENERAC. ALI TIP KLIME NAZIVNA MOČ HLAJENJA V kW 230V,
ENA FAZA,
50Hz
R410A HLADILO REVIZIJA

 

Takoj je torej jasno, da je klimatska naprava Mitsubishi Electric serije M zasnovana za multi sistem (X) z invertersko tehnologijo (Z). Na zunanjo enoto je mogoče priključiti največ 2 notranji enoti, klima pa je trenutno v generaciji D. Nazivna hladilna moč naprave je 42 kW, za delovanje pa potrebuje 230V / enofazni / 50Hz električno napajanje (V). Hladilno sredstvo je R410A (A), ker klima nima vgrajenega dodatnega grelnika je primerna za ogrevanje pri zunanjih temperaturah do -15°C, sicer bi za za zadnjo črko našli še oznako HZ ali H. Vse to nam pove MXZ-2D53VA.

Kdaj izbrati multi split klimatsko napravo?

O tem smo na dolgo pisali v našem blog zapisu, kjer smo izčrpno primerjali prednosti in slabosti obeh rešitev. Običajno je multi split sistem nekoliko dražji, tako montaža kot same naprave, po drugi strani pa nekaterih inštalacij ni mogoče izvesti brez multi sistema, bodisi zaradi prostorskih ali drugih omejitev, ki preprečujejo postavitev več zunanjih enot. Veliko vlogo igra tudi želja investitorja, ki v veliki meri vpliva na to, kakšen sistem se bo namestil na objekt.

Pri izbiri multi sistema je potrebno upoštevati, da te naprave niso zasnovane tako, da bi lahko delovale s samo eno notranjo napravo. V vsak sistem je potrebno namestiti najmanj dve notranji enoti. Tudi če želite sistem nadgraditi kasneje in spočetka ne potrebujete celotnega nabora notranjih enot, je potrebno pred prvim zagonom namestiti in priključiti vsaj dve notranji enoti.

Multi split kombinacije

Klimatska naprava Mitsubishi Electric MXZ-2D53VA  podpira priklop dveh notranjih enot različnih nazivnih moči hlajenja in sicer od 1,5 kW do 5,0 kW. Možnih je preko 30 kombinacij moči in 24 različnih notranjih enot.

Najbolj zmogljiva kombinacija, ko ji klima podpira je sestavljena iz ene notranje enote s hladilno močjo 5,0 kW, med tem ko je hladilna moč druge enote lahko največ 2,5 kW. Skupna nazivna moč obeh enot je tako lahko največ 7,5 kW. Možne so vse kombinacije do najmanj zmogljive kombinacije dveh 1,5 kW notranjih enot. Pri izbiri  enot upoštevajte, da notranje enote z močmi pod 2,5 kW običajno niso na zalogi in jih je potrebno naročiti ločeno, zato je rok dobave lahko več kot 14 dni.

Več o zunanji enoti Mitsubishi Electric MXZ-2D53VA2

Klimatska naprava je zasnovana za hlajenje in ogrevanje prostorov skozi vse leto. Napravo odlikuje energetska učinkovitost A++ pri hlajenju in A+ pri ogrevanju. To pomeni nizko porabo energije skozi vse leto. Glasnost notranje enote je odvisna od modela in moči, ki ste jo izbrali. Na voljo je večina enot od modela MSZ-SF25VE3 vse tja do mogočnega Kirigamine MSZ-FH35VE2, uporabite pa lahko tudi talne in stropne modele notranjih enot. Več podatkov o klimatski napravi je na voljo v zavihku Tehnični podatki.

 

 Model klimatske naprave: MXZ-2D53VA2
 Hladilno sredstvo R410A
 Napajanje  Vir napajanja zun. enota
 Vrsta napajanja (V/faza/Hz) 230 / 1 / 50
 Moč hlajenja  Nazivna kW 5,30
 Min – Max kW 1,10 – 5,60
 SEER vrednost 7,1
 Razred energetske učinkovitosti A++
 Poraba el. za hlajenje  Nazivna kW 1,54
 Letna poraba električne energije za hlajenje kWh/a 262
 Moč ogrevanja  Nazivna kW 6,40
 Min – Max kW 1,00 – 7,00
 SCOP vrednost 4,10
 Razred energetske učinkovitosti A+
 Poraba el. pri nazivni moči kW 1,700
 Letna poraba električne energije za ogrevanje kWh/a 1.507
 Nazivna kapaciteta  pri referenčni temp. kW 3,7
 pri bivalentni temp. kW 4,0
 pri mejni temp. kW 3,3
 Rezervna zmogljivost ogrevanja kW 0,8
 Največji delovni tok (zunanja + notranja enota) A 12,2
 Mere klimatske naprave  Višina mm 550
 Širina mm 800 (+69)
 Globina mm 285 (+59,5)
 Teža klimatske naprave kg 37
 Pretok zraka  Hlajenje m³/min 32,9
 Ogrevanje m³/min 33,3
 Zvočni tlak (SPL)  Hlajenje dB(A) 50
 Ogrevanje dB(A) 53
 Zvočna moč (PWL) Hlajenje dB(A) 64
 Moč varovalke A 15
 Povezava za hladilo (za vsako not. enoto)  Tekočina inč (mm) 2x 1/4 (6,35)
 Plin inč (mm) 2x 3/8 (9,52)
 Največja skupna dolžina napeljave m 30
 Največja dolžina napeljave do ene enote m 20
 Največja višinska razlika med enotama  (*v primeru, da je zunanja enota nameščena višje od notranjih enot) m 15 (10*)
 Največja razdalja brez dodajanja polnila m 20
 Območje delovanja  Hlajenje °C -10 ~ +46
 Ogrevanje °C -15 ~ +24

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Mitsubishi MXZ-2D53VA zunanja enota”