ZA BREZPLAČNO SVETOVANJE NA DOMU POKLIČITE 040 900 889!
Panasonic KIT-FZ35-UKE R32 Inverter klimatska naprava

From: 949,90

Preveri zalogo
Panasonic KIT-FZ35-UKE klima
Panasonic KIT-FZ35-UKE za dom
Panasonic KIT-FZ35-UKE daljinec
Panasonic KIT-FZ35-UKE klima energetska nalepka

Panasonic KIT-FZ35-UKE R32 Inverter klimatska naprava

From: 949,90

Novo 2018 – klima Panasonic s hladilom R32 po izjemno dostopni ceni. Energijska učinkovitost A++ za hlajenje, tiho delovanje le 20dB(A) in izjemno kompaktna notranja enota.

Moč hlajenja: 3,4 kW (inverter od 0,85 kW do 3,90 kW)
Poraba energije pri hlajenju: 1,07 kW
Energetska učinkovitost hlajenja: A++ (SEER 6,10)
Moč ogrevanja: 3,84 kW (inverter od 0,80 kW do 4,40 kW)
Poraba energije pri ogrevanju: 1,05 kW
Energetska učinkovitost ogrevanja: A+ (SCOP 4,10)

Počisti

Nova stenska klimatska naprave Panasonic FZ35-UKE je pripravljena na vroča poletja in hladne zime. Osnovne prednosti klime Panasonic FZ je visoka učinkovitost, okolju prijazne tehnologije in odločno razmerje med zmogljivostmi in ceno. Panasonic KIT-FZ35-UKE klima je novost leta 2018 in postavlja nove mejnike v svojem cenovnem razredu z visoko učinkovitostjo in nizko porabo energije. To klimi omogoča učinkovitost A++ pri hlajenju in SEER vrednost 6,1 W/W.

Prednosti klime Panasonic KIT-FZ35-UKE

Klimatska naprava Panasonic FZ35UKE predstavlja izjemno ugoden nakup v svojem kakovostnem razredu. Panasonic je vodilni proizvajalec klimatskih naprav s hladilnim sredstvom R32. V letu 2018 je prvi med vodilnimi proizvajalci iz programa klim za domačo uporabo umaknil hladilno sredstvo R410A. Prav dolgoletne izkušnje pri uporabi hladila R32 zagotavljajo Panasonicu prednost pred konkurenčnimi proizvajalci. To velja tako za standardne klime kot za modele z več notranjimi enotami.

Panasonic v svojih tovarnah proizvede vse dele svojih klimatskih naprav. To pomeni, da se pri Panasonicu ne zanašajo na dobavitelje za kakovostne sestavne dele. S tem so odpravili možna odstopanja v kakovosti, ki bi lahko nastala, če bi na trgu iskali najbolj ugodnega ponudnika. Panasonic stavi na kakovost. To se odraža tudi v kakovostih kompresorjih, ki predstavljajo srce vsake klimatske naprave.

Panasonic Inverter tehnologija v klimi FZ35-UKE

Vse klimatske naprave uporabljajo Inverter tehnologijo. Ali vemo, kako Inverter dela za nas? Skrivnost je v fleksibilnosti. Panasonic Inverter klimatske naprave zmorejo prilagajati vrtilno hitrost kompresorja pogojem v prostoru. Tako klima porabi manj energije za vzdrževanje temperature, hkrati pa se lahko hlajenje prostora ob zagonu prične hitreje. Z Inverter tehnologijo boste prihranili pri računu za električno energijo in hkrati ohranjali udobje pri hlajenju.

Panasonic Inverter tehnologija

Primer delovanja Inverter tehnologije na klimi moči 3,5kW. Ko je obremenitev v prostoru majhna klima hladi z minimalno močjo, ki je potrebna za vzdrževanje temperature. Ko se obremenitev poveča, klima prilagodi moč delovanja. Nenazadnje je mogoče uporabiti vso moč kompresorja, da se v ekstremnih pogojih še naprej vzdržuje prijeten zrak v prostoru.

Natančno upravljanje z močjo omogoča Panasonic klimatskim napravam z Inverterjem, da zagotavljajo udobno delovanje, ne glede na razmere v prostoru. Z izbiro prave klimatske naprave bo temperatura v vašem prostoru vedno prijetna, ne glede na obremenitev. Prav tu se pokaže velika prednost Inverter tehnologije, ki porabi le toliko energije kot je potrebno. Zato lahko klimo pustite delovati ves dan, kar zagotavlja udobje in užitek od jutra do večera.

Klimatska naprava za vse leto

Ali tudi vi potrebujete klimatsko napravo samo poleti? Klimatske naprave skrbijo za klimo vse leto! Podnebje se spreminja in ekološke tehnologije sledijo tem spremembam. Zato klimatska naprava Panasonic FZ35-UKE deluje tudi, ko temperature padejo pod ledišče. Vas pozimi zebe? S Panasonic KIT-FZ35UKE klimo se poslovite od mraza. Klima vas bo zanesljivo grela tudi, ko se temperature padejo do -10°C.

Morda klimo potrebujete samo za ogrevanje v prehodnih obdobjih? S trenutnimi podnebnimi razmerami skoraj ni več mogoče govoriti o prehodnih mesecih. Ali veste, da je bila v Sloveniji najvišja temperatura v januarju več kot 21°C!? Leta 2002 so to temperaturo izmerili v Slovenskih Konjicah, daleč od morja. Pri tako visokih temperaturah je uporaba fosilnih kuriv potratna. Klima pa priskoči na pomoč, saj je hitra, učinkovita in izjemno prilagodljiva.

Panasonic FZ35-UKE razvlaži zrak, nizka vlaga v prostoru

Klimatska naprava Panasonic FZ35-UKE razvlaži zrak v prostoru in zagotavlja lahkotnost bivanja

Podnebje je nepredvidljivo

Izberite klimatsko napravo in pozabite na skrbi. Panasonic FZ35-UKE klima je primerna za srednje velika stanovanja in večje sobe, ki so priljubljene v sodobnih stanovanjih. Hladi in ogreva vse leto. Morda bo že aprila 30°C, kot je bilo leta 2012 na Bizeljskem. Prav tako je mogoče, da se boste aprila nenadoma zbudili v zasneženo pokrajino. Klima vam stoji ob strani, ne glede na to, kaj se bo zgodilo s podnebjem. Poskrbite, da bo v vašem domu vedno prijetno.

Visoka vlaga je poleti prava nadloga. Klimatske naprave med delovanjem iz zraka odstranjujejo odvečno vlago. Tako je zrak v vašem domu lahek kot pomladanska sapica. Visoke temperature povzročajo izhlapevanje vode iz rek, jezer in tal. Ta voda se zadržuje v zraku, zaradi česar je občutek vročine še hujši. S klimatsko napravo Panasonic FZ35-UKE pa bo zrak razbremenjen odvečne tekočine. Vlaga iz klime prosto odteka v pripravljen odtok, vi pa lahko uživate v udobju lahkotnega zraka.

Panasonic FZ35-UKE deluje z obstoječo napeljavo

Klima Panasonic uporablja sodobno in okolju prijazno hladilno sredstvo R32, vendar je mogoče napravo namestiti tudi na obstoječe cevi, pripravljene za klime z danes opuščenimi plini. Če imate v vašem domu nameščeno klimo, ki jo je potrebno zamenjati, je mogoče klimo Panasonic FZ35-UKE namestiti na cevi, ki jih imate. Tako prihranite pri stroških inštalacije, namestitev pa poteka hitreje. Pred montažo se posvetujte z inštalaterjem, ki bo ocenil stanje cevi in se odločil, ali so primerne za uporabo z vašo novo klimo Panasonic.

Panasonic FZ35-UKE tiho delovanje, tiha klima

Uživajte v blagodejnem hlajenju tihe klimatske naprave Panasonic FZ35-UKE

Tiha klima FZ35-UKE

Kako glasno je v vašem domu? Hrup od zunaj in ropot naprav v domu lahko poruši domačo idilo. Klima Panasonic KIT-FZ35UKE se ponaša s tihim delovanjem, ki ne bo motil vašega počitka. Posebna zasnova notranje enote zagotavlja tiho delovanje samo 20 dB(A), kar je tišje od najbolj tihe miške. Tudi pri najvišji hitrosti delovanja klima doseže glasnost le 37 dB(A), kar manj kot zvok v mirni, tihi sobi. Panasonic skrbi za visoko kakovost klimatskih naprav, da vam zagotovi kar najvišjo kakovost bivanja.

Panasonic FZ35-UKE komplet klima naprave

  • Notranja enota: CS-FZ35UKE

  • Zunanja enota: CU-FZ35UKE

  • Proizvajalec: Panasonic

 Komplet klimatske naprave: KIT-FZ35-UKE
 Zmogljivost hlajenja Nazivna (Min – Max) kW 3,40 (0,85 – 3,90)
 EER vrednost Nazivna (Min – Max) W/W 3,18 (3,33 – 3,05) A
 SEER vrednost W/W A++ (6,10)
 Pdesignc (hlajenje) kW 3,4
 Poraba el. za hlajenje Nazivna (Min – Max) kW 1,07 (0,26 – 1,28)
 Letna poraba električne energije za hlajenje kWh/a 195
 Zmogljivost ogrevanja: Nazivna (Min – Max) kW 3,84 (0,80 – 4,40)
 Zmogljivost ogrevanja pri -7°C kW 2,60
 COP Nazivni (Min – Max) W/W 3,66 (4,10 – 3,41) A
 SCOP vrednost W/W A+ (4,10)
 Pdesignh pri -10°C kW 2,4
 Poraba el. za ogrevanje Nazivna (Min – Max) kW 1,05 (0,20 – 1,29)
 Letna poraba električne energije za ogrevanje kWh/a 820
O
 Notranja enota klimatske naprave: CS-FZ35UKE
 Vir napajanja V 230
 Priporočena varovalka A 16
 Priključitev notranje/zunanje enote mm² 4 x 1,5
 Količina zraka Hlajenje / Ogrevanje m³/min 10,7 / 11,2
 Zmogljivost razvlaževanja notranjih prostorov l/h 2,0
 Zvočni tlak  HLA (Hi|Lo|Q-Lo) dB(A) 38 / 30 / 20
 OGR (Hi|Lo|Q-Lo) dB(A) 38 / 33 / 25
 Mere notranje enote V x Š x G mm 290 x 850 x 199
 Teža notranje enote kg 8
O
 Zunanja enota klimatske naprave: CU-FZ35UKE
 Volumen zraka Hlajenje / Ogrevanje m³/min 31,1 / 31,1
 Zvočni tlak Hlajenje / Ogr. (Hi) dB(A) 48 / 50
 Mere zunanje enote: V x Š x G mm 542 x 780 x 289
 Teža zunanje enote: kg 27
 Povezava za hladilo Tekočina inč (mm) 1/4 (6,35)
Plin inč (mm) 3/8 (9,52)
 Dolžina napeljave med enotama m 3 – 15
 Največja višinska razlika med enotama m 15
 Dolžina cevi, ko je potrebno dopolniti hladilo R32 m 7,5
 Količina hladila R32, ki ga je potrebno dodati g/m 10
Hladilno sredstvo (R32)  enakovreddno kg / TCO2 0,67 / 0,452
 Območje delovanja  Hlajenje °C -10 ~ +43
 Ogrevanje °C -15 ~ +24

Varčevanje energije

Inverterski sistem delovanja

Klimatske naprave z Inverter tehnologijo zagotavljajo večjo učinkovitost uporabe in več udobja v prostoru. Inverter zagotavlja natančnejše zagotavljanje primerne temperature, brez visokih nihanj. Prav tako z manj porabe energije zagotavlja stalno temperaturo delovanja, poleg tega pa so nivoji glasnosti in vibracij znatno nižjo kot pri primerljivo zmogljivih standardnih klimatskih napravah.

R2 rotacijski kompresor

Panasonicov R2 Rotacijski kompresor je zasnovan za delovanje v ekstremnih pogojih. Kompresor je srce vsake klimatske naprave, saj s svojim zanesljivim delovanjem klimi omogoča hlajenje in ogrevanje. Kompresor stisne in utekočini hladilni plin, ki to energijo nato pretvori v hladilno moč. Prav tako zmore obrniti delovanje, zaradi česar so klime postale učinkovite za uporabo vse leto. Le kakovosten kompresor zagotavlja dolgo življenjsko dobo klimatske naprave.

Hladilo R32

Panasonic toplotne črpalke poganja novo hladilno sredstvo R32, katerega odlikuje znatno nižja vrednost Potenciala Globalnega Ogrevanja (Global Warming Potential – GWP). Hladilo predstavlja pomemben korak k zniževanju vsebnosti toplogrednih plinov. R32 je komponentno hladilo, zaradi česar je njegova razgradnja enostavnejša. Več informacije je na voljo v posebnem zavihku.

Tehnologije za večjo zmogljivost in čist zrak

PM 2,5 filter

Drobni delci v zraku (Particulate Matter – PM2,5) vključujejo prah, umazanijo, dim in kapljice tekočine. Ti mikroskopski delci velikosti do 2,5μm med dihanjem zaidejo v pljuča, kjer lahko škodljivo vplivajo na zdravje ljudi v prostoru. Klimatska naprava je vgrajena s filtrom, ki prestreže vse delce, ki so večji od 2,5μm ter tako zagotavlja bolj čist in prijeten zrak v prostoru.

Super tiho delovanje

Zadnja generacija kompresorjev in ventilator z dvema reziloma zagotavlja, da so zunanje Panasonic klimatske naprave med najtišjimi na tržišču. Notranja enota pa je zasnovana tako, da med delovanjem oddaja komaj slišnih 20 dB(A) zvoka.

Hlajenje pri -10°C zunanje temperature

Klimatska naprava je opremljena s kompresorjem, ki omogoča hlajenje tudi, ko zunanje temperature padejo do -10°C. To je zelo uporabno za klimatizacijo notranjih prostorov, v katerih je tudi v hladnejših mesecih vroče zaradi prisotnih virov toplote.

Ogrevanje pri -15°C zunanje temperature

Tudi ko temperatura zunaj pade globoko pod ledišče, ta klimatska naprava še naprej zagotavlja udobno in toplo bivanje. Pri temperaturah zunanjosti -15°C boste še vedno deležni prijetno toplega zraka.

Uporaba napeljave za plin R22

Panasonic omogoča namestitev novih klimatskih naprav s plinom R-410A na obstoječo napeljavo klimatskih naprav, ki so uporabljaje plin R22. Tako vam je prihranjen strošek zamenjave cevi, hkrati pa lahko izkoristite vse prednosti sodobnejših klimatskih naprav s plinom R-410A. Pogoj za namestitev je, da je napeljava dovolj visoke kakovosti, kar oceni tehnik na kraju montaže.

Uporaba napeljave za pline R410A/R22

Panasonic omogoča namestitev novih klimatskih naprav s plinom R32 na obstoječo napeljavo klimatskih naprav, ki so uporabljaje plin R410A ali R22. Tako vam je prihranjen strošek zamenjave cevi, hkrati pa lahko izkoristite vse prednosti sodobnih klimatskih naprav s plinom R32 Pogoj za namestitev je, da je napeljava dovolj visoke kakovosti, kar oceni tehnik na kraju montaže.

Odstranjevanje neprijetnih vonjav

Najpogostejši vir neprijetnih vonjav iz notranjih enot klimatske naprave so bakterije, ki se lahko zadržujejo na notranjih delih enote, če le-ta ni pravilno čiščena. Ta funkcija omogoča čiščenje izmenjevalnika toplote, kar prepreči razvoj bakterij. Med uporabo te funkcije se začasno izključi tudi ventilator, tako da morebitne nečistoče ne uidejo v prostor, med tem ko se izmenjevalnik čisti.

Snemljiva in pralna sprednja plošča

Sprednjo plošča je obraz vaše klimatske naprave, saj si z njo delite svoj življenjski prostor. Za vzdrževanje čistoče je sprednjo ploščo enostavno odstraniti in oprati. En korak zadošča, da se ploščo sname, nakar jo lahko operete z vodo in osušite. Čista sprednja plošča zagotavlja boljše, bolj učinkovito delovanje, kar vam lahko prihrani nekaj energije.

Zmogljiv način delovanja

Posebna funkcija te klimatske naprave je zasnovana za zelo tople ali hladne dni, ko je potrebno hitro prilagoditi temperaturo v prostoru. S pritiskom na gumb se bo prostor, v katerem klima prej ni bila vklopljena, segrel ali ohladil na želeno temperaturo v pičlih 15 minutah. Tako vam po vrnitvi z dopusta ne bo potrebno dolgo trpeti visoke vročine ali mraza, saj bo klima hitro poskrbela za udobno temperaturo v prostoru.

Blago razvlaževanje

Klimatske naprave odvečno vlago iz prostora odstranjujejo tako, kot večina razvlaževalnikov – z ohlajevanjem zraka. Ko temperatura zraka pade, se zniža količina vlage, ki jo lahko prenaša, odvečna vlaga pa se nabira na izmenjevalniku kot vlaga. Prednost klime je ogromen izmenjevalnik toplote, zaradi česar je mogoče znižati vlago v prostoru ob minimalnem vplivu na temperaturo. Preprosto izberite program in uživajte v idealno vlažni klimi.

Samodejno navpično usmerjanje zraka

Izpušna loputa je zasnovana tako, da se med delovanjem nenehno premika in s tem zagotavlja, da se zrak v prostoru razširi bolj prostrano in enakomerno, saj se tako premakne več zraka v prostoru, katerega klima nato lahko ohladi. Prav tako vam je na voljo svoboda izbire enega od pred nastavljenih položajev lopute, kar je idealno, če želite zagotoviti natančnejše usmerjanje toka zraka.

Ročno upravljanje vodoravnega toka zraka

Smer izpiha je mogoče usmerjati ne le navpično, z daljinsko vodeno loputo, temveč tudo vodoravno s pomočjo vgrajenih smernih krilc v izpušnem delu enote. Med delovanjem klime preprosto ročno nastavite usmeritev krilc v levo ali desno smer, podobno kot v večini avtomobilov, in klimatska naprava bo zrak usmerjala v želeno smer za več udobja v prostoru.

Samodejno delovanje

Inverter tehnologija omogoča klimatski napravi več načinov delovanja: hlajenje, ogrevanje ali razvlaževanje. Glede na izbrano temperaturo v prostoru se klimatska naprava sama odloči, kateri način delovanja je najbolj primeren za zagotavljanje želene klime v prostoru. Brez dodatnih nastavitev in brez skrbi. Preprosto določite temperaturo, vse ostalo pa prepustite klimatski napravi.

Enostavni preklop

Ko klimatska naprava zazna, da se izmerjena temperatura v prostoru za več kot 3°C razlikuje od nastavljene temperature, samodejno izbere drug način delovanja, tako da zagotovi, da je temperatura v prostoru ves čas stalna in takšna, kot je vam najbolj udobna.

Topli zagon

Ko klimatsko napravo uporabljate za ogrevanje doma, je pomembno, da se zrak ogreva učinkovito. Prav zato je ta klimatska naprava opremljena s samodejno funkcijo toplega zagona. Klima vključi ventilator na notranji enoti šele, ko je notranji izmenjevalnik dovolj segret, da bo učinkovito ogreval zrak v prostoru. To še posebej pride prav ob zagonu klime ali po zaključenem ciklu odmrzovanja zunanje enote.

Real time clock with dual ON&OFF timerVgrajena ura z dvojnim časovnikom vklopa/izklopa.

Program vam omogoča, da vnaprej natančno določite uro in minuto vklopa ali izklopa klimatske naprave. Klimatska naprava se bo samodejno vklopila ob izbrani uri in se nato samodejno izklopila ob času, ki ga izberete sami. Program omogoča izbiro dveh časov vklopa in izklopa v enem 24-urnem obdobju.

Daljinski upravljalnik z LCD zaslonom

Klimatski napravi je priložen daljinski upravljalnik z velikim LCD zaslonom, na katerem so prikazane glavne funkcije in stanje delovanja klimatske naprave. Z upravljalnikom lahko nastavljate vse funkcije, ki jih klima podpira, izbirate temperaturo delovanja ali sami določate način delovanja klima naprave.

Samodejni vnovični zagon

Ta funkcija dovoljuje samodejni varni ponovni zagon klimatske naprave, če je bilo njeno delovanje nepričakovano prekinjeno. Najpogostejši razlog prenehanja delovanja je izpad električne energije, zato se klimatska naprava, ko je energija ponovno na voljo, varno ponovno zažene in nadaljuje delovanje pod enakimi pogoji kot pred prekinitvijo delovanja.

Dolžina napeljave

Klimatska naprava podpira največjo oddaljenost med notranjo in zunanjo enoto tako v metrih napeljave, kot v višinski razliki med enotama. Točno razdaljo preverite v tehnični dokumentaciji klimatske naprave.

Vzdrževalna loputa na vrhu enote

Servisni posegi na zunanji enoto klimatske naprave običajno predstavljajo zahteven izziv za tehnike, saj klimatske naprave ni mogoče enostavno odstraniti brez zahtevnega praznenja napeljave. Da bi olajšali delo tehnikom, so pri Panasonicu klimo opremili s servisno loputo na zgornji strani, preko katere je mogoče servisirati vse pomembne komponente zunanje naprave varneje in enostavneje.

Funkcija odkrivanja napak

Klimatska naprava v primeru odstopanj v delovanju samodejno opravi postopek odkrivanja napake. Naprava bo sama ugotovila vir napake in uporabnika o tem obvestila s posebno kodo na daljinskem upravljalniku ali s prižigom opozorilnih lučk na notranji enoti. Tako serviserju že vnaprej sporočite, katero napako sporoča klima, kar pospeši servisiranje in zmanjša stroške za vas.

Nov hladilni plin R32

Le ‘majhna’ sprememba, ki spremeni vse
Vsi še niso pripravljeni na spremembe. Nekateri se celo aktivno upirajo prihodnosti. A pri Panasonicu verjamejo, da tehnologije zmorejo izboljšati življenja ljudi. Zato so predstavili novo generacijo klimatskih naprav s hladilnim plinom R32. Nova tehnologija hladilnega plina poenostavi in izboljša življenje na mnoge načine: namestitev je enostavna, plin je okolju prijazen ter pomaga varčevati z energijo.

Prednosti? Boljše življenje za ljudi in planet. Zato se Panasonic poslavlja od preteklosti in pozdravlja prihodnost. Prihodnost je R32.

Panasonic okolju prijazen hladilni plin R32.

Danes Panasonic, jutri vsi
Evropska direktiva CE 517/2014 nalaga proizvajalcem obveznost, da zamenjajo florirane pline (F-pline), kakršen je R410A, z okolju bolj prijaznimi hladili. Med letoma 2017 in 2030 velja prehodno obdobje, ko se stari plini lahko še vedno uporabljajo v novih klimatskih napravah.

Moramo res čakati? Nikakor ne. Panasonic je predan inovacijam in se ne omejuje z datumi. Namesto, da bi čakali do zadnjega trenutka, so že sedaj prilagodili prodajni program novim zahtevam EU. Zakaj bi čakali, če je planet odvisen od naših dejanj? Panasonic je pripravljen in ponosno uporablja novo hladilo v celotnem programu klimatskih naprav za domačo uporabo.

Prednosti plina R32

  • nov hladilni plin
  • 0% vpliva na ozonski plašč
  • večja energijska učinkovitost
  • 30% manjša poraba hladila na enoto
  • 75% manjši vpliv na globalno ogrevanje

To so le nekateri razlogi za uporabo novega plina R32 v vaši klimatski napravi.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Panasonic KIT-FZ35-UKE R32 Inverter klimatska naprava”