ZA BREZPLAČNO SVETOVANJE NA DOMU POKLIČITE 040 900 889!
Panasonic Heatcharge VZ12SKE klimatska naprava

From: 2.890,00

Preveri zalogo
Panasonic Heatcharge klimatska naprava KIT-VZ12-SKE
Klimatska naprava za dnevne prostore za veliko udobja
Daljinski upravljalnik za Panasonic CS-VZ12SKE
Panasonic Energetska nalepka za klimo CS-VZ12SKE

Panasonic Heatcharge VZ12SKE klimatska naprava

From: 2.890,00

Klima z novim hladilom R32 za varčno in okolju prijazno delovanje. Manjša poraba, manj hrupa, več udobja.

Moč hlajenja: 3,5 kW (inverter od 0,60 kW do 4,0 kW)
Poraba energije pri hlajenju: 0,80 kW
Moč ogrevanja: 4,20 kW (inverter od 0,60 kW do 9,20 kW)
Poraba energije pri ogrevanju: 0,83 kW

Počisti

Panasonic HeatchargePanasonic ponosno predstavlja Heatcharge tehnologijo, ki zagotavlja enakomerno ogrevanje prostorov tudi pri nizkih temperaturah okolice. Heatcharge niso več klimatske naprave, pač pa zmogljive toplotne črpalke, ki zagotavljajo ugodno temperaturo skozi vse leto.

Ko klimatska naprava deluje, kompresor, ki je vir moči vsake klime, proizvaja toploto. Do sedaj te toplote ni bilo moč uporabiti in izpuščena je bila v okolje. Pri Panasonicu so se osredotočili izkoristiti odpadno energijo kompresorja in jo koristno uporabiti. Heatcharge shrani toploto, ki bi se sicer izgubila v okolje, in jo učinkovito uporabi za ogrevanje bivalnih prostorov.

Z uporabo shranjene toplote zmore klima zagotavljati stabilno ogrevanje z minimalnimi padci v temperaturi. Ko običajne klimatske naprave zaradi zamrznitve prenehajo ogrevati, in pričnejo energijo uporabljati, da odstranijo led z zunanje enote, Panasonic Heatcharge zagotavlja stalno toploto v prostoru. Tako ne prihaja več do primerov, ko klimatska naprava ohlaja vaše bivalne prostore, da se reši ledu in zmrzali.

Panasonic je med prvimi proizvajalci naredil velik korak v prihodnost s predstavitvijo klimatskih naprav s hladilnim sredstvom R32. To hladilno sredstvo je prijazno okolju saj ima 75% manjši vpliv na globalno ogrevanje od plina R-410A, poleg tega je hladilo tako učinkovito, da klima potrebuje 30% manj hladilnega sredstva kot prej. To pomeni manjšo porabo energije in varčnejše delovanje. Več o hladilu R32 si preberite v zavihku “R32 HLADILO” na levi strani, prav tako pa vas vabimo, da si preberete zapis o hladilih v našem blogu.

Panasonic Heatcharge VZ12SKE klimatska naprava

Zakaj bi sklepali kompromise? Panasonic heatcharge odlikuje energijska učinkovitost A+++ tako za hlajenje kot ogrevanje, kar pomeni nizko porabo energije in manjše stroške delovanja. Toploto doma zagotavlja pri zunanji temperaturi do -35°C, podatek ki samo poudarja izjemno inovativnost in vrhunsko zasnovo te klimatske naprave.

Panasonic VZ12SKE presega meje mogočega prav na vseh področjih delovanja klimatskih naprav. Klimatska naprava deluje skoraj brezslišno z 18 dB(A) glasnosti, kar je primerljivo z nočno tišino na podeželju.

Klima se ponaša z najsodobnejšo verzijo Panasonic Econavi tehnologije, ki zagotavlja nižjo porabo in večjo učinkovitost delovanja naprave. V klimo vgrajena tipala ves čas nadzirajo stanje v prostoru, merijo ne le temperaturo, pač pa spremljajo tudi število oseb in svetlobo v prostoru, ter sproti prilagajajo delovanje klimatske naprave. Tako klima varčuje z denarjem, vi pa brezskrbno uživate v prijetno klimatiziranem domu. Econavi prihrani do 38% energije, v primerjavi s standardnim delovanjem.

Klimatske naprave blagodejno vplivajo na kakovost zraka v prostoru. Prav vse klime filtrirajo zrak, a le Panasonic ima vgrajeno revolucionarno Nanoe tehnologijo čiščenja zraka. S pomočjo Nanoe Panasonic VZ12SKE klimatska naprava odstrani in deaktivira 99% vseh mikroorganizmov v prostoru, ne le v zraku, temveč tudi na blagu in pohištvu. To dosega z uporabo nano majhnih delcev, ki se oprimejo bakterij, virusov in plesni ter tako omogočajo filtrom, da jih prestrežejo in nevtralizirajo. Klimatska naprava Etherea VZ12-SKE hladilne moči 2,5kW je primerna za namestitev v stanovanja in prostore velikosti 55 – 75 m².

Če imate o klimatski napravi še kakšna vprašanja nas pokličite na 040 900 889 ali pa izpolnite obrazec za brezplačni ogled in svetovanje na vašem domu. Z veseljem vam bomo prisluhnili in vam svetovali.

 Komplet klimatske naprave: KIT-VZ12-SKE
 Moč hlajenja Nazivna (Min – Max) kW 3,50 (0,60 – 4,00)
 SEER vrednost Nazivna W/W A+++ (10,00)
 Pdesign (hlajenje) kW 3,5
 Poraba el. za hlajenje Nazivna (Min – Max) kW 0,800 (0,140 – 1,010)
 Letna poraba električne energije za hlajenje kWh/a
 Moč ogrevanja: Nazivna (Min – Max) kW 4,20 (0,60 – 9,20)
 COP Nazivni W/W 5,04 A
 Moč ogrevanja pri -7°C Nazivna kW 5,60
 SCOP vrednost Nazivna W/W A+++ (5,90)
 Pdesign pri -10°C kW 4,2
 Poraba el. za ogrevanje Nazivna (Min – Max) kW 0,830 (0,140 – 2,160)
 Letna poraba električne energije za ogrevanje kWh/a
O
 Notranja enota klimatske naprave: CS-VZ12SKE
 Vir energije V 230
 Priporočena varovalka A 16
 Električna povezava med enotama (notranja zunanja) mm² 4x 1,5
 Volumen zraka Hlajenje / Ogrevanje m³/h 1.050 / 1.050
 Moč zvoka pri hlajenju – ogrevanju (Hi|Lo|Q-Lo) dB(A) 45|33|18 – 45|29|18
 Mere notranje enote V x Š x G mm 295 x 890 x 375
 Teža notranje enote kg 14,5
O
 Zunanja enota klimatske naprave: CU-VZ12SKE
 Volumen zraka Hlajenje / Ogrevanje m³/h 2.052 / 1.890
 Glasnost Hlajenje / Ogr. (Hi) dB(A) 50 / 50
 Mere zunanje enote: V x Š x G mm 630 x 799 x 299
 Teža zunanje enote: kg 41,5
 Povezava za hladilo Tekočina / Plin inč (mm) 1/4 (6,35) / 3/8 (9,52)
 Dolžina napeljave med enotama m 3 – 15
 Največja višinska razlika med enotama m 12
 Dolžina cevi, ko je potrebno dopolniti hladilo R32 m 7,5
 Količina hladila R32, ki ga je potrebno dodati g/m 20
 Količina hladila v napravi kg 1,10
 Območje delovanja  Hlajenje °C -10 ~ +43
 Ogrevanje °C -35 ~ +24

Varčevanje energije

Econavi

Tipalo zazna, koliko ljudi se nahaja v prostoru ter njihove lokacije in prilagodi pretok zraka tako, da zagotavlja najvišje udobje in optimalni prihraneek energije. Med delovanjem spremlja spremembe v moči sončne svetlobe ter samodejno določi, ali je zunaj dan ali noč/oblačno. Kadar je zunaj svetlo, zmanjša nepotrebno segrevanje in tako še dodatno varčuje z energijo.

Econavi zaznavanje svetlobe

Sistem zazna spremembe v moči sončne svetlobe, ki prihaja v prostor, ter samodejno ugotovi, ali je zunaj lep sončen dan, ali pa se je pooblačilo oz. zvečerilo. Naprava samodejno prilagodi moč delovanja ter tako prihrani energijo, ki bi se sicer po nepotrebnem uporabila za ogrevanje v toplejših pogojih.

Sistem Inverter Plus

Izdelki, opremljeni z Inverter plus tehnologijo, se ponašajo z 20% prihrankom energije v primerjavi s standardnim inverterjem. To pomeni 20% nižjo porabo in 20% nižji račun za elektriko. Inverter plus se prav tako ponaša z zelo dobrimi A plus razredi energijske porabe tako pri hlajenju, kot ogrevanju.

R2 rotacijski kompresor

Panasonicov R2 Rotacijski kompresor je zasnovan za delovanje v ekstremnih pogojih. Kompresor je srce vsake klimatske naprave, saj s svojim zanesljivim delovanjem klimi omogoča hlajenje in ogrevanje. Kompresor stisne in utekočini hladilni plin, ki to energijo nato pretvori v hladilno moč. Prav tako zmore obrniti delovanje, zaradi česar so klime postale učinkovite za uporabo vse leto. Le kakovosten kompresor zagotavlja dolgo življenjsko dobo klimatske naprave.

Hladilo R32

Panasonic toplotne črpalke poganja novo hladilno sredstvo R32, katerega odlikuje znatno nižja vrednost Potenciala Globalnega Ogrevanja (Global Warming Potential – GWP). Hladilo predstavlja pomemben korak k zniževanju vsebnosti toplogrednih plinov. R32 je komponentno hladilo, zaradi česar je njegova razgradnja enostavnejša. Več informacije je na voljo v posebnem zavihku.

Tehnologije za večjo zmogljivost in čist zrak

Nanoe

Nanoe uporablja nano-tehnologijo finih delcev za čiščenje zraka v prostoru. Deluje učinkovito na mikroorganizmih v zraku in drugod v prostoru ter loči in nevtralizira škodljive tujke, kot so bakterije, virusi in plesen. Tako zagotavlja čistejše bivalno okolje. Tehnologija je prejela pečat odobritve Britanske Alergijske Fundacije (British Allergy Foundation.)

Antialergijske lastnosti

Klimatska naprava je opremljena s filtrom s proti-alergijskimi lastnostmi. Klimatska naprava ves zrak, ki prehaja preko hladilnih rež predhodno filtrira in odstrani večino alergenov in drobnih delcev. Z rednim čiščenjem filtrov boste deležni boljšega zraka v prostoru.

Super tiho delovanje

Zadnja generacija kompresorjev in ventilator z dvema reziloma zagotavlja, da so zunanje Panasonic klimatske naprave med najtišjimi na tržišču. Notranja enota pa je zasnovana tako, da med delovanjem oddaja komaj slišnih 18 dB(A) zvoka.

Program za počitniške hišice

Ta inovativna funkcija je zasnovana za uporabo v objektih, ki niso naseljeni vse leto. Klimatska naprava spremlja temperaturo v prostoru in poskrbi, da se nikoli ne spusti pod 7/8°C. Tako klima prepreči škodo, ki bi lahko nastala zaradi zamrznitve vode v ceveh v primeru, da se zunanje temperature spustijo pod ničlo.

Uporaba napeljave za plin R22

Panasonic omogoča namestitev novih klimatskih naprav s plinom R-410A na obstoječo napeljavo klimatskih naprav, ki so uporabljaje plin R22. Tako vam je prihranjen strošek zamenjave cevi, hkrati pa lahko izkoristite vse prednosti sodobnejših klimatskih naprav s plinom R-410A. Pogoj za namestitev je, da je napeljava dovolj visoke kakovosti, kar oceni tehnik na kraju montaže.

Odstranjevanje neprijetnih vonjav

Najpogostejši vir neprijetnih vonjav iz notranjih enot klimatske naprave so bakterije, ki se lahko zadržujejo na notranjih delih enote, če le-ta ni pravilno čiščena. Ta funkcija omogoča čiščenje izmenjevalnika toplote, kar prepreči razvoj bakterij. Med uporabo te funkcije se začasno izključi tudi ventilator, tako da morebitne nečistoče ne uidejo v prostor, med tem ko se izmenjevalnik čisti.

Snemljiva in pralna sprednja plošča

Sprednjo plošča je obraz vaše klimatske naprave, saj si z njo delite svoj življenjski prostor. Za vzdrževanje čistoče je sprednjo ploščo enostavno odstraniti in oprati. En korak zadošča, da se ploščo sname, nakar jo lahko operete z vodo in osušite. Čista sprednja plošča zagotavlja boljše, bolj učinkovito delovanje, kar vam lahko prihrani nekaj energije.

Zmogljiv način delovanja

Posebna funkcija te klimatske naprave je zasnovana za zelo tople ali hladne dni, ko je potrebno hitro prilagoditi temperaturo v prostoru. S pritiskom na gumb se bo prostor, v katerem klima prej ni bila vklopljena, segrel ali ohladil na želeno temperaturo v pičlih 15 minutah. Tako vam po vrnitvi z dopusta ne bo potrebno dolgo trpeti visoke vročine ali mraza, saj bo klima hitro poskrbela za udobno temperaturo v prostoru.

Blago razvlaževanje

Klimatske naprave odvečno vlago iz prostora odstranjujejo tako, kot večina razvlaževalnikov – z ohlajevanjem zraka. Ko temperatura zraka pade, se zniža količina vlage, ki jo lahko prenaša, odvečna vlaga pa se nabira na izmenjevalniku kot vlaga. Prednost klime je ogromen izmenjevalnik toplote, zaradi česar je mogoče znižati vlago v prostoru ob minimalnem vplivu na temperaturo. Preprosto izberite program in uživajte v idealno vlažni klimi.

Izbira idealnega zračnega toka

Vaša klimatska naprava omogoča daljinsko usmerjanje zračnega toka tako v vodoravni kot navpični smeri. S pritiskom na tipko je mogoče usmerjati ne le delovanja glavne izpušne lopute, ki zrak usmerja navpično, pač pa tudi notranjih smernih krilc, ki določajo kako zelo levo ali desno bo zrak usmerjen. Sedaj vam ni potrebno več vstati in ročno spremeniti smeri izpihanega zraka, saj to preprosto opravite kar na daljavo.

Samodejno delovanje

Inverter tehnologija omogoča klimatski napravi več načinov delovanja: hlajenje, ogrevanje ali razvlaževanje. Glede na izbrano temperaturo v prostoru se klimatska naprava sama odloči, kateri način delovanja je najbolj primeren za zagotavljanje želene klime v prostoru. Brez dodatnih nastavitev in brez skrbi. Preprosto določite temperaturo, vse ostalo pa prepustite klimatski napravi.

Enostavni preklop

Ko klimatska naprava zazna, da se izmerjena temperatura v prostoru za več kot 3°C razlikuje od nastavljene temperature, samodejno izbere drug način delovanja, tako da zagotovi, da je temperatura v prostoru ves čas stalna in takšna, kot je vam najbolj udobna.

Topli zagon

Ko klimatsko napravo uporabljate za ogrevanje doma, je pomembno, da se zrak ogreva učinkovito. Prav zato je ta klimatska naprava opremljena s samodejno funkcijo toplega zagona. Klima vključi ventilator na notranji enoti šele, ko je notranji izmenjevalnik dovolj segret, da bo učinkovito ogreval zrak v prostoru. To še posebej pride prav ob zagonu klime ali po zaključenem ciklu odmrzovanja zunanje enote.

Vgrajena ura z dvojnim časovnikom vklopa in izklopa

Ta funkcija vam omogoča, da vnaprej nastavite dva ločena programa vklopov in izklopov v naslednjih 24 urah. Tako je mogoče najprej izbrati točno uro in minuto, ko se klima vklopi, na primer zjutraj, in izklopi, ko so vsi odšli na delo. Za tem je na voljo še dodaten vklop, ko se družina vrne iz šole ali z dela in izklop zvečer, preden ležete k počitku.

Daljinski upravljalnik z LCD zaslonom

Klimatski napravi je priložen daljinski upravljalnik z velikim LCD zaslonom, na katerem so prikazane glavne funkcije in stanje delovanja klimatske naprave. Z upravljalnikom lahko nastavljate vse funkcije, ki jih klima podpira, izbirate temperaturo delovanja ali sami določate način delovanja klima naprave.

Samodejni vnovični zagon

Ta funkcija dovoljuje samodejni varni ponovni zagon klimatske naprave, če je bilo njeno delovanje nepričakovano prekinjeno. Najpogostejši razlog prenehanja delovanja je izpad električne energije, zato se klimatska naprava, ko je energija ponovno na voljo, varno ponovno zažene in nadaljuje delovanje pod enakimi pogoji kot pred prekinitvijo delovanja.

Dolžina napeljave

Klimatska naprava podpira največjo oddaljenost med notranjo in zunanjo enoto tako v metrih napeljave, kot v višinski razliki med enotama. Točno razdaljo preverite v tehnični dokumentaciji klimatske naprave (15m).

Vzdrževalna loputa na vrhu enote

Servisni posegi na zunanji enoto klimatske naprave običajno predstavljajo zahteven izziv za tehnike, saj klimatske naprave ni mogoče enostavno odstraniti brez zahtevnega praznenja napeljave. Da bi olajšali delo tehnikom, so pri Panasonicu klimo opremili s servisno loputo na zgornji strani, preko katere je mogoče servisirati vse pomembne komponente zunanje naprave varneje in enostavneje.

Funkcija odkrivanja napak

Klimatska naprava v primeru odstopanj v delovanju samodejno opravi postopek odkrivanja napake. Naprava bo sama ugotovila vir napake in uporabnika o tem obvestila s posebno kodo na daljinskem upravljalniku ali s prižigom opozorilnih lučk na notranji enoti. Tako serviserju že vnaprej sporočite, katero napako sporoča klima, kar pospeši servisiranje in zmanjša stroške za vas.

Nov hladilni plin R32

Le ‘majhna’ sprememba, ki spremeni vse
Vsi še niso pripravljeni na spremembe. Nekateri se celo aktivno upirajo prihodnosti. A pri Panasonicu verjamejo, da tehnologije zmorejo izboljšati življenja ljudi. Zato so predstavili novo generacijo klimatskih naprav s hladilnim plinom R32. Nova tehnologija hladilnega plina poenostavi in izboljša življenje na mnoge načine: namestitev je enostavna, plin je okolju prijazen ter pomaga varčevati z energijo.

Prednosti? Boljše življenje za ljudi in planet. Zato se Panasonic poslavlja od preteklosti in pozdravlja prihodnost. Prihodnost je R32.

Panasonic okolju prijazen hladilni plin R32.

Danes Panasonic, jutri vsi
Evropska direktiva CE 517/2014 nalaga proizvajalcem obveznost, da zamenjajo florirane pline (F-pline), kakršen je R410A, z okolju bolj prijaznimi hladili. Med letoma 2017 in 2030 velja prehodno obdobje, ko se stari plini lahko še vedno uporabljajo v novih klimatskih napravah.

Moramo res čakati? Nikakor ne. Panasonic je predan inovacijam in se ne omejuje z datumi. Namesto, da bi čakali do zadnjega trenutka, so že sedaj prilagodili prodajni program novim zahtevam EU. Zakaj bi čakali, če je planet odvisen od naših dejanj? Panasonic je pripravljen in ponosno uporablja novo hladilo v celotnem programu klimatskih naprav za domačo uporabo.

Prednosti plina R32

  • nov hladilni plin
  • 0% vpliva na ozonski plašč
  • večja energijska učinkovitost
  • 30% manjša poraba hladila na enoto
  • 75% manjši vpliv na globalno ogrevanje

To so le nekateri razlogi za uporabo novega plina R32 v vaši klimatski napravi.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Panasonic Heatcharge VZ12SKE klimatska naprava”