ZA BREZPLAČNO SVETOVANJE NA DOMU POKLIČITE 040 900 889!
Panasonic KE25TKE klimatska naprava

From: 549,90

Preveri zalogo
Panasonic KIT-KE25TKE, notranja enota CS-KE25TKE, zunanja enota CU-KE25TKE
Panasonic klima za manjše prostore, stanovanja in garsonjere. Model CU-KE25TKE / CS-KE25TKE
Daljinec za klimo, daljinski upravljalnik Panasonic, CS-KE25TKE
Klima Panasonic KIT-KE25TKE Energetska Nalepka

Panasonic KE25TKE klimatska naprava

From: 549,90

Klimatska naprava Panasonic nižjega srednjega razreda z visoko učinkovitostjo hlajenja A++, tihim delovanjem le 20dB(A) in opcijskim priklopom na WiFi omrežje.

Moč hlajenja: 2,50 kW (inverter od 0,85 kW do 3,00 kW)
Poraba energije pri hlajenju: 0,70 kW
Energetska učinkovitost hlajenja: A++ (SEER 6,20)
Moč ogrevanja: 3,15 kW (inverter od 0,80 kW do 3,60 kW)
Poraba energije pri ogrevanju: 0,80 kW
Energetska učinkovitost ogrevanja: A (SCOP 3,80)

Počisti

Kako poceni do kakovostne in zanesljive klimatske naprave? Ko izbirate klimo, želite dobiti največ za svoj denar, ne glede na višino vašega proračuna. Izbira na trgu je resnično velika, na voljo je mnogo klimatskih naprav raznih proizvajalcev, katerih glavni adut je zelo nizka cena in bogat nabor funkcij in tehnologij, s katerimi kažejo svojo prednost pred konkurenco. A nakup klimatske naprave je investicija ne le za eno poletje ali za par dni na leto, s klimatsko napravo boste morda preživeli desetletje in več, zakaj ne bi bil vas čas s klimo brez skrben in prijeten? Panasonic KE25-TKE je prav takšna klima.

Panasonic je vodilni svetovni proizvajalec klimatskih naprav in z novo serijo KE klimatskih naprav v spodnji srednji razred klimatskih naprav prinašajo svojo preverjeno kakovost in zanesljivost. Klimatske naprave Panasonic so zgrajene kakovostno in zagotavljajo dolgotrajno brezskrbno uporabo, z zagotovljenim servisiranjem in podporo povsod v Sloveniji. S klimatsko napravo Panasonic KE25-TKE bo vaš dom poleti prijetno hladen in udobno topel tudi v hladnih zimskih mesecih. Navdušila vas bo nizka poraba energije in prijeten videz notranjih enot.

Panasonic KE družino klimatskih naprav odlikujejo prenovljena zasnova, tiho delovanje, varčno delovanje in možnost namestitve klime na obstoječo napeljavo, tako da je namestitev klime še enostavnejša, hitrejša in cenovno dostopnejša.

Panasonic KE25-TKE klimatska naprava

Redna cena klimatske naprave: 706,38€

Redna cena klimatske naprave po veljavnem ceniku pooblaščenega distributerja Panasonic klimatskih naprav. Cena je brez brez akcijskih popustov za nakup v trgovini Klima123 in služi kot osnovna za izračun akcijske cene klime v tej trgovini. Cena vključuje 22% DDV.

Redna cena klime z montažo: 896,81€

Redna cena klimatske naprave po veljavnem ceniku pooblaščenega distributerja Panasonic klimatskih naprav in stroškom tipske montaže v vrednosti 240,00€. Cena je brez brez akcijskih popustov za nakup v trgovini Klima123 in služi kot osnovna za izračun akcijske cene klime v tej trgovini. Cena vključuje 9,5% DDV.

Diners club nakup na do 24 obrokovNakupi na obroke vam v teh turbulentnih časih omogočajo, da si lahko privoščite vse tisto, kar si želite in potrebujete. Plačilna kartica Diners Club vam ponuja možnost nakupe na obroke in tako razbremenitev vaših finančnih obveznosti na manjše zneske.

Ker se zavedamo, da je 12 obrokov pri velikih nakupih pogosto premalo, vam ponujamo storitev plačila do 24 obrokov. Prepričani smo, da vam bo to koristilo in vam olajšalo nakup klimatske naprave, ki bo ustrezala vsem vašim potrebam.

Klimatske naprave z invertersko tehnologijo predstavljajo revolucijo v zagotavljanju udobne klime skozi vse leto. Napredne tehnologije kompresorjev in toplotnih izmenjevalnikov so zanesljivo in poceni hlajenje in ogrevanje omogočile vsakomur. Nizka poraba energije med delovanjem pa je le ena od prednosti inverterske klimatske naprave. Klima ni več le naprava, ki se uporablja par dni na leto, ko je res vroče in je zrak težak in soparen. Z minimalno porabo energije je mogoče klimo sedaj uporabljati vse leto, za hlajenje, ogrevanje ali samo razvlaževanje zraka. Klimatska naprava je prava rešitev za udobje bivanja.

Tehnični poudarki Panasonic KE standard inverter klimatskih naprav

  • posodobljena zasnova notranjih enot
  • PM2,5 Filter iz zraka odstrani drobne delce nečistoč
  • super tiho delovanje, le 20dB(A)
  • visoko varčevanje z energijo
  • to enoto je mogoče namestiti na obstoječe cevi za hladilo R22
  • možnost dolgih povezav med enotami (do 15m)
  • opcijski žični upravljalnik
  • opcijsko upravljanje s pametnim telefonom

Veliko energije za malo denarja

Klimatska naprava Panasonic KE25-TKE standard inverter je predstavnik cenovno najbolj dostopne serije klimatskih naprav, ki jih ponuja Panasonic. Klima je zasnovana s ciljem ponuditi kar najbolj dostopno klimo, ki hkrati dosega visoke standarde kakovosti Panasonic izdelkov. Poleg tega se zmore klima pohvaliti z opcijo upravljanja na daljavo preko WiFi vmesnika (ob doplačilu), kar doslej ni bilo značilno za Panasonic klime v tem cenovnem razredu.

Klimatsko napravo Panasonic KIT-KE25TKE je priporočljivo uporabiti za hlajenje manjših stanovanj in prostorov srednje velikosti. Nazivna hladilna moč te klimatske naprave je 2,5kW, kar zadošča za prostore velikosti med 40m² in 60m². Če potrebujete večjo moč, je na voljo klima KE35TKE za prostore velikosti med 55m² in 75m², največji predstavnik serije pa je model KIT-KE50TKE z močjo delovanja 5,0kW, kar je dovolj tudi za hlajenje več etažnih stavb ali prostorov z visokimi stropi.

 Komplet klimatske naprave: KIT‑KE25‑TKE
 Moč hlajenja Nazivna (Min – Max) kW 2,50 (0,85 – 3,00)
 EER vrednost Nazivna (Min – Max) W/W 3,57 (3,40 – 3,26) A
 SEER vrednost W/W A++ (6,20)
 Pdesignc (hlajenje) kW 2,5
 Poraba el. za hlajenje Nazivna (Min – Max) kW 0,70 (0,25 – 0,92)
 Letna poraba električne energije za hlajenje kWh/a 350
 Moč ogrevanja: Nazivna (Min – Max) kW 3,15 (0,80 – 3,60)
 Moč ogrevanja pri -7°C kW 2,14
 COP Nazivni (Min – Max) W/W 3,99 (4,10 – 3,43) A
 SCOP vrednost W/W A (3,80)
 Pdesignh pri -10°C kW 1,9
 Poraba el. za ogrevanje Nazivna (Min – Max) kW 0,79 (0,20 – 1,05)
 Letna poraba električne energije za ogrevanje kWh/a 700
O
 Notranja enota klimatske naprave: CS-KE25TKE
 Vir napajanja V 230
 Priporočena varovalka A 16
 Električna povezava med enotama mm² 4x 1,5
 Volumen zraka Hlajenje / Ogrevanje m³/min 10,3 / 11,0
 Zmogljivost razvlaževanja notranjih prostorov l/h 1,5
 Zvočni tlak  HLA (Hi|Lo|Q-Lo) dB(A) 37 / 26 / 20
 OGR (Hi|Lo|Q-Lo) dB(A) 37 / 27 / 24
 Mere notranje enote V x Š x G mm 290 x 850 x 199
 Teža notranje enote kg 8
O
 Zunanja enota klimatske naprave: CU-KE25TKE
 Volumen zraka Hlajenje / Ogrevanje m³/min 30,5 / 30,5
 Zvočni tlak Hlajenje / Ogr. (Hi) dB(A) 48 / 49
 Mere zunanje enote: V x Š x G mm 542 x 780 x 289
 Teža zunanje enote: kg 26
 Povezava za hladilo Tekočina inč (mm) 1/4 (6,35)
Plin inč (mm) 3/8 (9,52)
 Dolžina napeljave med enotama m 3 – 15
 Največja višinska razlika med enotama m 15
 Dolžina cevi, ko je potrebno dopolniti hladilo R32 m 7,5
 Količina hladila R410A, ki ga je potrebno dodati g/m 15
 Količina hladila v napravi (R410A) kg 0,66
 Območje delovanja  Hlajenje °C +5 ~ +43
 Ogrevanje °C -15 ~ +24

Varčevanje energije

Inverterski sistem delovanja

Klimatske naprave z Inverter tehnologijo zagotavljajo večjo učinkovitost uporabe in več udobja v prostoru. Inverter zagotavlja natančnejše zagotavljanje primerne temperature, brez visokih nihanj. Prav tako z manj porabe energije zagotavlja stalno temperaturo delovanja, poleg tega pa so nivoji glasnosti in vibracij znatno nižjo kot pri primerljivo zmogljivih standardnih klimatskih napravah.

R2 rotacijski kompresor

Panasonicov R2 Rotacijski kompresor je zasnovan za delovanje v ekstremnih pogojih. Kompresor je srce vsake klimatske naprave, saj s svojim zanesljivim delovanjem klimi omogoča hlajenje in ogrevanje. Kompresor stisne in utekočini hladilni plin, ki to energijo nato pretvori v hladilno moč. Prav tako zmore obrniti delovanje, zaradi česar so klime postale učinkovite za uporabo vse leto. Le kakovosten kompresor zagotavlja dolgo življenjsko dobo klimatske naprave.

Tehnologije za večjo zmogljivost in čist zrak

PM 2,5 filter

Drobni delci v zraku (Particulate Matter – PM2,5) vključujejo prah, umazanijo, dim in kapljice tekočine. Ti mikroskopski delci velikosti do 2,5μm med dihanjem zaidejo v pljuča, kjer lahko škodljivo vplivajo na zdravje ljudi v prostoru. Klimatska naprava je vgrajena s filtrom, ki prestreže vse delce, ki so večji od 2,5μm ter tako zagotavlja bolj čist in prijeten zrak v prostoru.

Super tiho delovanje

Zadnja generacija kompresorjev in ventilator z dvema reziloma zagotavlja, da so zunanje Panasonic klimatske naprave med najtišjimi na tržišču. Notranja enota pa je zasnovana tako, da med delovanjem oddaja komaj slišnih 20 dB(A) zvoka.

Ogrevanje pri -15°C zunanje temperature

Tudi ko temperatura zunaj pade globoko pod ledišče, ta klimatska naprava še naprej zagotavlja udobno in toplo bivanje. Pri temperaturah zunanjosti -15°C boste še vedno deležni prijetno toplega zraka.

Uporaba napeljave za plin R22

Panasonic omogoča namestitev novih klimatskih naprav s plinom R-410A na obstoječo napeljavo klimatskih naprav, ki so uporabljaje plin R22. Tako vam je prihranjen strošek zamenjave cevi, hkrati pa lahko izkoristite vse prednosti sodobnejših klimatskih naprav s plinom R-410A. Pogoj za namestitev je, da je napeljava dovolj visoke kakovosti, kar oceni tehnik na kraju montaže.

Odstranjevanje neprijetnih vonjav

Najpogostejši vir neprijetnih vonjav iz notranjih enot klimatske naprave so bakterije, ki se lahko zadržujejo na notranjih delih enote, če le-ta ni pravilno čiščena. Ta funkcija omogoča čiščenje izmenjevalnika toplote, kar prepreči razvoj bakterij. Med uporabo te funkcije se začasno izključi tudi ventilator, tako da morebitne nečistoče ne uidejo v prostor, med tem ko se izmenjevalnik čisti.

Snemljiva in pralna sprednja plošča

Sprednjo plošča je obraz vaše klimatske naprave, saj si z njo delite svoj življenjski prostor. Za vzdrževanje čistoče je sprednjo ploščo enostavno odstraniti in oprati. En korak zadošča, da se ploščo sname, nakar jo lahko operete z vodo in osušite. Čista sprednja plošča zagotavlja boljše, bolj učinkovito delovanje, kar vam lahko prihrani nekaj energije.

Zmogljiv način delovanja

Posebna funkcija te klimatske naprave je zasnovana za zelo tople ali hladne dni, ko je potrebno hitro prilagoditi temperaturo v prostoru. S pritiskom na gumb se bo prostor, v katerem klima prej ni bila vklopljena, segrel ali ohladil na želeno temperaturo v pičlih 15 minutah. Tako vam po vrnitvi z dopusta ne bo potrebno dolgo trpeti visoke vročine ali mraza, saj bo klima hitro poskrbela za udobno temperaturo v prostoru.

Blago razvlaževanje

Klimatske naprave odvečno vlago iz prostora odstranjujejo tako, kot večina razvlaževalnikov – z ohlajevanjem zraka. Ko temperatura zraka pade, se zniža količina vlage, ki jo lahko prenaša, odvečna vlaga pa se nabira na izmenjevalniku kot vlaga. Prednost klime je ogromen izmenjevalnik toplote, zaradi česar je mogoče znižati vlago v prostoru ob minimalnem vplivu na temperaturo. Preprosto izberite program in uživajte v idealno vlažni klimi.

Samodejno delovanje

Inverter tehnologija omogoča klimatski napravi več načinov delovanja: hlajenje, ogrevanje ali razvlaževanje. Glede na izbrano temperaturo v prostoru se klimatska naprava sama odloči, kateri način delovanja je najbolj primeren za zagotavljanje želene klime v prostoru. Brez dodatnih nastavitev in brez skrbi. Preprosto določite temperaturo, vse ostalo pa prepustite klimatski napravi.

Enostavni preklop

Ko klimatska naprava zazna, da se izmerjena temperatura v prostoru za več kot 3°C razlikuje od nastavljene temperature, samodejno izbere drug način delovanja, tako da zagotovi, da je temperatura v prostoru ves čas stalna in takšna, kot je vam najbolj udobna.

Topli zagon

Ko klimatsko napravo uporabljate za ogrevanje doma, je pomembno, da se zrak ogreva učinkovito. Prav zato je ta klimatska naprava opremljena s samodejno funkcijo toplega zagona. Klima vključi ventilator na notranji enoti šele, ko je notranji izmenjevalnik dovolj segret, da bo učinkovito ogreval zrak v prostoru. To še posebej pride prav ob zagonu klime ali po zaključenem ciklu odmrzovanja zunanje enote.

Vgrajena ura s časovnikom vklopa/izklopa.

Program vam omogoča, da vnaprej natančno določite uro in minuto vklopa ali izklopa klimatske naprave. Klimatska naprava se bo samodejno vklopila ob izbrani uri in se nato samodejno izklopila ob času, ki ga izberete sami. Med delovanjem bo vzdrževala nastavljeno temperaturo, program pa bo ponavljan vsak dan, dokler ga ne ponastavite.

Daljinski upravljalnik z LCD zaslonom

Klimatski napravi je priložen daljinski upravljalnik z velikim LCD zaslonom, na katerem so prikazane glavne funkcije in stanje delovanja klimatske naprave. Z upravljalnikom lahko nastavljate vse funkcije, ki jih klima podpira, izbirate temperaturo delovanja ali sami določate način delovanja klima naprave.

Samodejni vnovični zagon

Ta funkcija dovoljuje samodejni varni ponovni zagon klimatske naprave, če je bilo njeno delovanje nepričakovano prekinjeno. Najpogostejši razlog prenehanja delovanja je izpad električne energije, zato se klimatska naprava, ko je energija ponovno na voljo, varno ponovno zažene in nadaljuje delovanje pod enakimi pogoji kot pred prekinitvijo delovanja.

Dolžina napeljave

Klimatska naprava podpira največjo oddaljenost med notranjo in zunanjo enoto tako v metrih napeljave, kot v višinski razliki med enotama. Točno razdaljo preverite v tehnični dokumentaciji klimatske naprave.

Vzdrževalna loputa na vrhu enote

Servisni posegi na zunanji enoto klimatske naprave običajno predstavljajo zahteven izziv za tehnike, saj klimatske naprave ni mogoče enostavno odstraniti brez zahtevnega praznenja napeljave. Da bi olajšali delo tehnikom, so pri Panasonicu klimo opremili s servisno loputo na zgornji strani, preko katere je mogoče servisirati vse pomembne komponente zunanje naprave varneje in enostavneje.

Funkcija odkrivanja napak

Klimatska naprava v primeru odstopanj v delovanju samodejno opravi postopek odkrivanja napake. Naprava bo sama ugotovila vir napake in uporabnika o tem obvestila s posebno kodo na daljinskem upravljalniku ali s prižigom opozorilnih lučk na notranji enoti. Tako serviserju že vnaprej sporočite, katero napako sporoča klima, kar pospeši servisiranje in zmanjša stroške za vas.

Ta klimatska naprava uporablja hladilo R410A. Več o hladilnih sredstvih in njihovih lastnostih si lahko preberete v našem zapisu o hladilnih plinih.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Panasonic KE25TKE klimatska naprava”