ZA BREZPLAČNO SVETOVANJE NA DOMU POKLIČITE 040 900 889!
Panasonic BE35-TKE klimatska naprava

From: 559,90

Preveri zalogo
Panasonic CS/CU-BE35TKE klimatska naprava z brezplačno dostavo na dom
Panasonic CS/CU-BE35TKE klimatska naprava za dom
Daljinski upravljalnik za klimo Panasonic CS/CU-BE35TKE Inverter
Energijska nalepka Panasonic CS-BE35TKE in CU-BE35TKE

Panasonic BE35-TKE klimatska naprava

From: 559,90

Klimatska naprava Panasonic nižjega razreda z visoko učinkovitostjo hlajenja A+, tihim delovanjem le 20dB(A) in opcijskim priklopom na WiFi omrežje.

Moč hlajenja: 3,40 kW (inverter od 0,85 kW do 3,90 kW)
Poraba energije pri hlajenju: 1,11 kW
Energetska učinkovitost hlajenja: A+ (SEER 5,60)
Moč ogrevanja: 3,84 kW (inverter od 0,80 kW do 4,40 kW)
Poraba energije pri ogrevanju: 1,04 kW
Energetska učinkovitost ogrevanja: A (SCOP 3,80)

Počisti

Pozdravljen, to klimo je zamenjal boljši model!

Panasonic BE družina klimatskih naprav je bila zasnovana za uporabnike, ki jim je pomembna tako cena, kot kakovost. Klime so zasnovane tako, da nudijo kakovost in zanesljivost, ki jo pričakujejo od klimatske naprave Panasonic, hkrati pa so na prodaj po izjemno konkurenčni ceni. Panasonic CS/CU-BE35TKE klimatska naprava je opremljena z Inverter tehnologijo, ki omogoča varčno delovanje vse leto.

Panasonic BE družino klimatskih naprav odlikujejo sodobna zasnova, tiho in varčno delovanje ter možnost namestitve klime na obstoječo napeljavo. Uporabiti je mogoče cevi, ki so bile nameščene za klimatske naprave z R22 hladilnim sredstvom, tako da je mogoče tudi stare klime nadomestiti z novimi, ne da bi bilo potrebno menjati napeljavo.

Panasonic KIT-BE35TKE klimatska naprava

 

Klimatske naprave z invertersko tehnologijo predstavljajo revolucijo v zagotavljanju udobne klime skozi vse leto. Napredne tehnologije kompresorjev in toplotnih izmenjevalnikov so zanesljivo in poceni hlajenje in ogrevanje omogočile vsakomur. Nizka poraba energije med delovanjem pa je le ena od prednosti inverterske klimatske naprave. Klima ni več le naprava, ki se uporablja par dni na leto, ko je res vroče in je zrak težak in soparen. Z minimalno porabo energije je mogoče klimo sedaj uporabljati vse leto, za hlajenje, ogrevanje ali odstranjevanje odvečne vlage iz zraka. Klimatska naprava je prava rešitev za udobje bivanja.

Tehnični poudarki Panasonic BE35-TKE standard inverter klimatske naprave

  • sodobna zasnova notranjih enot
  • super tiho delovanje, le 20dB(A)
  • visoko varčevanje z energijo
  • to enoto je mogoče namestiti na obstoječe cevi za hladilo R22
  • možnost dolgih povezav med enotami (do 15m)
  • opcijski žični upravljalnik
  • opcijsko upravljanje s pametnim telefonom

Veliko energije za malo denarja

Klimatska naprava Panasonic BE35-TKE standard inverter je predstavnik cenovno najbolj dostopne serije klimatskih naprav, kar jih ponuja Panasonic. Klima je zasnovana s ciljem ponuditi kar najbolj dostopno klimo, ki hkrati dosega visoke standarde kakovosti Panasonic izdelkov. Klimatsko napravo Panasonic BE35-TKE je priporočljivo uporabiti za hlajenje stanovanj in prostorov srednje velikosti. Nazivna hladilna moč te klimatske naprave je 3,5kW, kar zadošča za prostore velikosti med 55m² in 75m².

Poceni a nikoli ceneno

Panasonic pri zasnovi svojih klimatskih naprav uporablja le preizkušene tehnologije, razvite v Panasonic razvojnih laboratorijih. Tako notranje kot zunanje enote odlikuje sodobna zasnova in moderne tehnologije, ki zagotavljajo varčno in zanesljivo delovanje skozi dolga leta uporabe.

 Komplet klimatske naprave: KIT‑BE35‑TKE
 Moč hlajenja Nazivna (Min – Max) kW 3,40 (0,85 – 3,90)
 EER vrednost Nazivna (Min – Max) W/W 3,06 (3,33 – 2,95) B
 SEER vrednost W/W A+ (5,60)
 Pdesignc (hlajenje) kW 3,4
 Poraba el. za hlajenje Nazivna (Min – Max) kW 1,11 (0,26 – 1,32)
 Letna poraba električne energije za hlajenje kWh/a 555
 Moč ogrevanja: Nazivna (Min – Max) kW 3,84 (0,80 – 4,40)
 Moč ogrevanja pri -7°C kW 2,60
 COP Nazivni (Min – Max) W/W 3,69 (4,10 – 3,44) A
 SCOP vrednost W/W A+ (4,00)
 Pdesignh pri -10°C kW 2,4
 Poraba el. za ogrevanje Nazivna (Min – Max) kW 1,04 (0,20 – 1,28)
 Letna poraba električne energije za ogrevanje kWh/a 840
O
 Notranja enota klimatske naprave: CS-BE35TKE
 Vir napajanja V 230
 Priporočena varovalka A 16
 Električna povezava med enotama mm² 4x 1,5
 Volumen zraka Hlajenje / Ogrevanje m³/min 10,7 / 11,2
 Zmogljivost razvlaževanja notranjih prostorov l/h 2,0
 Zvočni tlak  HLA (Hi|Lo|Q-Lo) dB(A) 38 / 30 / 20
 OGR (Hi|Lo|Q-Lo) dB(A) 38 / 33 / 25
 Mere notranje enote V x Š x G mm 290 x 850 x 199
 Teža notranje enote kg 8
O
 Zunanja enota klimatske naprave: CU-BE35TKE
 Volumen zraka Hlajenje / Ogrevanje m³/min 31,1 / 31,1
 Zvočni tlak Hlajenje / Ogr. (Hi) dB(A) 48 / 50
 Mere zunanje enote: V x Š x G mm 542 x 780 x 289
 Teža zunanje enote: kg 29
 Povezava za hladilo Tekočina inč (mm) 1/4 (6,35)
Plin inč (mm) 3/8 (9,52)
 Dolžina napeljave med enotama m 3 – 15
 Največja višinska razlika med enotama m 15
 Dolžina cevi, ko je potrebno dopolniti hladilo R32 m 7,5
 Količina hladila R410A ki ga je potrebno dodati g/m 20
 Količina hladila v napravi (R410A) kg 0,91
 Območje delovanja  Hlajenje °C +5 ~ +43
 Ogrevanje °C -15 ~ +24

Varčevanje energije

Inverterski sistem delovanja

Klimatske naprave z Inverter tehnologijo zagotavljajo večjo učinkovitost uporabe in več udobja v prostoru. Inverter zagotavlja natančnejše zagotavljanje primerne temperature, brez visokih nihanj. Prav tako z manj porabe energije zagotavlja stalno temperaturo delovanja, poleg tega pa so nivoji glasnosti in vibracij znatno nižjo kot pri primerljivo zmogljivih standardnih klimatskih napravah.

R2 rotacijski kompresor

Panasonicov R2 Rotacijski kompresor je zasnovan za delovanje v ekstremnih pogojih. Kompresor je srce vsake klimatske naprave, saj s svojim zanesljivim delovanjem klimi omogoča hlajenje in ogrevanje. Kompresor stisne in utekočini hladilni plin, ki to energijo nato pretvori v hladilno moč. Prav tako zmore obrniti delovanje, zaradi česar so klime postale učinkovite za uporabo vse leto. Le kakovosten kompresor zagotavlja dolgo življenjsko dobo klimatske naprave.

Tehnologije za večjo zmogljivost in čist zrak

Super tiho delovanje

Zadnja generacija kompresorjev in ventilator z dvema reziloma zagotavlja, da so zunanje Panasonic klimatske naprave med najtišjimi na tržišču. Notranja enota pa je zasnovana tako, da med delovanjem oddaja komaj slišnih 20 dB(A) zvoka.

Ogrevanje pri -15°C zunanje temperature

Tudi ko temperatura zunaj pade globoko pod ledišče, ta klimatska naprava še naprej zagotavlja udobno in toplo bivanje. Pri temperaturah zunanjosti -15°C boste še vedno deležni prijetno toplega zraka.

Uporaba napeljave za plin R22

Panasonic omogoča namestitev novih klimatskih naprav s plinom R-410A na obstoječo napeljavo klimatskih naprav, ki so uporabljaje plin R22. Tako vam je prihranjen strošek zamenjave cevi, hkrati pa lahko izkoristite vse prednosti sodobnejših klimatskih naprav s plinom R-410A. Pogoj za namestitev je, da je napeljava dovolj visoke kakovosti, kar oceni tehnik na kraju montaže.

Odstranjevanje neprijetnih vonjav

Najpogostejši vir neprijetnih vonjav iz notranjih enot klimatske naprave so bakterije, ki se lahko zadržujejo na notranjih delih enote, če le-ta ni pravilno čiščena. Ta funkcija omogoča čiščenje izmenjevalnika toplote, kar prepreči razvoj bakterij. Med uporabo te funkcije se začasno izključi tudi ventilator, tako da morebitne nečistoče ne uidejo v prostor, med tem ko se izmenjevalnik čisti.

Snemljiva in pralna sprednja plošča

Sprednjo plošča je obraz vaše klimatske naprave, saj si z njo delite svoj življenjski prostor. Za vzdrževanje čistoče je sprednjo ploščo enostavno odstraniti in oprati. En korak zadošča, da se ploščo sname, nakar jo lahko operete z vodo in osušite. Čista sprednja plošča zagotavlja boljše, bolj učinkovito delovanje, kar vam lahko prihrani nekaj energije.

Zmogljiv način delovanja

Posebna funkcija te klimatske naprave je zasnovana za zelo tople ali hladne dni, ko je potrebno hitro prilagoditi temperaturo v prostoru. S pritiskom na gumb se bo prostor, v katerem klima prej ni bila vklopljena, segrel ali ohladil na želeno temperaturo v pičlih 15 minutah. Tako vam po vrnitvi z dopusta ne bo potrebno dolgo trpeti visoke vročine ali mraza, saj bo klima hitro poskrbela za udobno temperaturo v prostoru.

Blago razvlaževanje

Klimatske naprave odvečno vlago iz prostora odstranjujejo tako, kot večina razvlaževalnikov – z ohlajevanjem zraka. Ko temperatura zraka pade, se zniža količina vlage, ki jo lahko prenaša, odvečna vlaga pa se nabira na izmenjevalniku kot vlaga. Prednost klime je ogromen izmenjevalnik toplote, zaradi česar je mogoče znižati vlago v prostoru ob minimalnem vplivu na temperaturo. Preprosto izberite program in uživajte v idealno vlažni klimi.

Samodejno delovanje

Inverter tehnologija omogoča klimatski napravi več načinov delovanja: hlajenje, ogrevanje ali razvlaževanje. Glede na izbrano temperaturo v prostoru se klimatska naprava sama odloči, kateri način delovanja je najbolj primeren za zagotavljanje želene klime v prostoru. Brez dodatnih nastavitev in brez skrbi. Preprosto določite temperaturo, vse ostalo pa prepustite klimatski napravi.

Enostavni preklop

Ko klimatska naprava zazna, da se izmerjena temperatura v prostoru za več kot 3°C razlikuje od nastavljene temperature, samodejno izbere drug način delovanja, tako da zagotovi, da je temperatura v prostoru ves čas stalna in takšna, kot je vam najbolj udobna.

Topli zagon

Ko klimatsko napravo uporabljate za ogrevanje doma, je pomembno, da se zrak ogreva učinkovito. Prav zato je ta klimatska naprava opremljena s samodejno funkcijo toplega zagona. Klima vključi ventilator na notranji enoti šele, ko je notranji izmenjevalnik dovolj segret, da bo učinkovito ogreval zrak v prostoru. To še posebej pride prav ob zagonu klime ali po zaključenem ciklu odmrzovanja zunanje enote.

Vgrajena ura s časovnikom vklopa/izklopa.

Program vam omogoča, da vnaprej natančno določite uro in minuto vklopa ali izklopa klimatske naprave. Klimatska naprava se bo samodejno vklopila ob izbrani uri in se nato samodejno izklopila ob času, ki ga izberete sami. Med delovanjem bo vzdrževala nastavljeno temperaturo, program pa bo ponavljan vsak dan, dokler ga ne ponastavite.

Daljinski upravljalnik z LCD zaslonom

Klimatski napravi je priložen daljinski upravljalnik z velikim LCD zaslonom, na katerem so prikazane glavne funkcije in stanje delovanja klimatske naprave. Z upravljalnikom lahko nastavljate vse funkcije, ki jih klima podpira, izbirate temperaturo delovanja ali sami določate način delovanja klima naprave.

Samodejni vnovični zagon

Ta funkcija dovoljuje samodejni varni ponovni zagon klimatske naprave, če je bilo njeno delovanje nepričakovano prekinjeno. Najpogostejši razlog prenehanja delovanja je izpad električne energije, zato se klimatska naprava, ko je energija ponovno na voljo, varno ponovno zažene in nadaljuje delovanje pod enakimi pogoji kot pred prekinitvijo delovanja.

Dolžina napeljave

Klimatska naprava podpira največjo oddaljenost med notranjo in zunanjo enoto tako v metrih napeljave, kot v višinski razliki med enotama. Točno razdaljo preverite v tehnični dokumentaciji klimatske naprave.

Vzdrževalna loputa na vrhu enote

Servisni posegi na zunanji enoto klimatske naprave običajno predstavljajo zahteven izziv za tehnike, saj klimatske naprave ni mogoče enostavno odstraniti brez zahtevnega praznenja napeljave. Da bi olajšali delo tehnikom, so pri Panasonicu klimo opremili s servisno loputo na zgornji strani, preko katere je mogoče servisirati vse pomembne komponente zunanje naprave varneje in enostavneje.

Funkcija odkrivanja napak

Klimatska naprava v primeru odstopanj v delovanju samodejno opravi postopek odkrivanja napake. Naprava bo sama ugotovila vir napake in uporabnika o tem obvestila s posebno kodo na daljinskem upravljalniku ali s prižigom opozorilnih lučk na notranji enoti. Tako serviserju že vnaprej sporočite, katero napako sporoča klima, kar pospeši servisiranje in zmanjša stroške za vas.

Ta klimatska naprava uporablja hladilo R410A. Več o hladilnih sredstvih in njihovih lastnostih si lahko preberete v našem zapisu o hladilnih plinih.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Panasonic BE35-TKE klimatska naprava”