ZA BREZPLAČNO SVETOVANJE NA DOMU POKLIČITE 040 900 889!
Panasonic KIT-TZ25TKE klimatska naprava

From: 1.289,90

Preveri zalogo
Panasonic KIT‑TZ25‑TKE klima, tiho delovanje 20dB, R32 plin, A++ učinkovitost
Klimatska naprava Panasonic CS-TZ25TKEW za dnevne sobe, jedilnice, lože, pisarne
Daljinski upravljalnik za CS-TZ25TKEW klimo Panasonic
Energetska nalepka za klimo KIT‑TZ25‑TKE

Panasonic KIT-TZ25TKE klimatska naprava

From: 1.289,90

Novo 2017 – klima Panasonic s hladilom R32 po izjemno dostopni ceni. Energijska učinkovitost A++ za hlajenje, tiho delovanje le 20dB(A) in izjemno kompaktna notranja enota z Aerowings tehnologijo.

Moč hlajenja: 2,5 kW (inverter od 0,85 kW do 3,00 kW)
Poraba energije pri hlajenju: 0,66 kW
Energetska učinkovitost hlajenja: A++ (SEER 6,40)
Moč ogrevanja: 3,30 kW (inverter od 0,80 kW do 4,10 kW)
Poraba energije pri ogrevanju: 0,80 kW
Energetska učinkovitost ogrevanja: A+ (SCOP 4,20)

Počisti

Odločili ste se, da potrebujete novo klimatsko napravo. Morda je doslej še niste imeli in vas je vse toplejše podnebje prepričalo, da so dnevi potenja in trpljenja sopare za vami. Morda vas obstoječa klimatska naprava vsak mesec uporabe udari po žepu, ker za delovanje porabi vse preveč električne energije, med delovanjem pa cvili, tuli in škripa. In morda si želite udobja, a ne na račun okolja. Panasonic je za vas pripravil novo serijo klimatskih naprav TZ Compact, model Panasonic TZ25‑TKE hladilne moči 2,5kW je idealen za prostore srednjih velikosti.

Panasonic TZ družino klimatskih naprav odlikujejo vse funkcije, ki jih pričakujete od sodobne klimatske naprave, z izjemo visoke cene. Nova serija TZ klimatskih naprav compact z letnico 2017 nudi okolju prijazno hladilo R32, za cel razred boljšo zmogljivost kot doslej cene pa so nižje od lanskih osnovnih modelov s plinom R410A.

Panasonic TZ25TKE klimatska naprava

Z letom 2017 so pri Panasonicu pričeli nov način označevanja klimatskih naprav, ki bo imena klim poenotil z drugimi proizvajalci. Doslej so pri Panasonicu svoje klime označevali po moči v BTU (British Thermal Unit), merski enoti, ki je zastarela in ni več v uporabi. Podobno kot moči avtomobilov ne merimo več v konjskih silah, se tudi moč klimatskih naprav danes meri v kilovatih (kW) hladilne moči in novo poimenovanje klimatskih naprav Panasonic to odraža. Številčna oznaka klimatske je bila v prejšnji iteraciji KIT-TZ9SKE (9.000 BTU), danes pa nosi oznako TZ25-TKE in je zato enostavno primerljiva z 2,5kW klimatskimi napravami drugih proizvajalcev.

Ko uporabljate klimatsko napravo, želite, da deluje tiho, zmogljivo in kar najbolj varčno. Panasonic TZ25‑TKE izpolnjuje vse te zahteve in več. Notranja enota, CS-TZ25TKEW, med delovanjem proizvaja le 20dB(A) šepetajočega zvoka, ki ga v povprečnem stanovanju tudi v najbolj tihih trenutkih ne boste zaznali. Klima je izjemno zmogljiva in hkrati učinkovita. Pri hlajenju dosega razred energetske učinkovitosti A++, kar je izjemno za klimatske naprave v tem cenovnem razredu, a je dovolj zmogljiva za zagotavljanje do 3,00 kW hladilne moči, kar zadošča za bivalne prostore velikosti med 40m² in 60m². Ta klima morda ne bo hladila celotnega stanovanja, vendar je idealna za vse večje prostore v hiši, kot so dnevne sobe.

Panasonic tehnologija za vaše udobje

 • nova kompaktna zasnova notranjih enot širine 799mm
 • R32 okolju prijazno hladilo
 • Aerowings za udobno usmerjanje zraka po prostoru
 • PM2,5 Filter iz zraka odstrani drobne delce nečistost
 • celoten nabor standardnih inverter klim
 • super tiho delovanje, le 20dB(A)
 • visoko varčevanje z energijo
 • to enoto je mogoče namestiti na obstoječe cevi za hladila R410A in R22
 • možnost dolgih povezav med enotami (do 15m)
 • opcijski žični upravljalnik
 • opcijsko upravljanje s pametnim telefonom

Nekateri so za vroče

Inverter tehnologija omogoča vsem sodobnim klimatskim napravam tako hlajenje kot ogrevanje. S klimatsko napravo je ogrevanje hitro, učinkovito in cenovno ugodno. Klimatska naprava Panasonic TZ25‑TKE zmore ogrevati notranje prostore tudi v zimskih mesecih, ko tudi pri -7°C zunanje temperature ohranja moč ogrevanja 2,70 kW. Tako bodo vaši bivalni prostori prijetno topli, električni računi pa navdušujoče nizki, saj se klima ponaša z energijskim razredom A+ pri ogrevanju.

Na krilih vetra

Pihanje klimatske naprave marsikoga odvrne od nakupa, saj jih skrbi vpliv na počutje oseb v prostoru. Klimatske naprave morajo pihati hladen zrak v prostor, saj ga je le tako mogoče premešati in zagotoviti prijetno klimo v celem prostoru. Seveda pa je to mogoče narediti na več načinov in Panasonic TZ serija klimatskih naprav je opremljena s tehnologijo Aerowings, ki zagotavlja boljšo porazdelitev zraka v prostoru. Aerowings klimatske naprave so opremljene z večjimi vhodnimi režami, loputa pa je zasnovana tako, da tok izpihanega zraka obrne navzgor, kjer se oprime stropa ter se tako učinkoviteje porazdeli po vsem prostoru. Če vas je kdajkoli skrbel hlad klimatske naprave, Panasonic KIT-TZ25TKE poskrbi, da so takšne skrbi povsem odveč.

Hlad iz majhnega ohišja

Še nikoli ni nihče stopil v prostor in pripomnil na estetski doprinos klimatske naprave. Klima je naprava, ki opravlja pomembno funkcijo, a v prostore se le redko neopazno vključi. Najbolj priljubljena barva notranje enote klimatske naprave med kupci je vedno bela. Očitno je, da klima za prostor naredi največ, ko je najmanj opazna. Prav zato so TZ ohišja notranjih enot odslej še bolj kompaktna. Notranja enota CS-TZ25TKEW v širino meri manj kot 80 cm, visoka je 29 cm, najbolj izpostavljenem delu pa je od stene oddaljen manj kot 20 cm. Vseeno se ta klima ponaša z večjo vhodno režo za zrak in zmogljivim ventilatorjem, ki zagotavlja večji pretok zraka in tako hitrejše hlajenje ali ogrevanje bivalnih prostorov. Izberite klimatsko napravo Panasonic TZ25‑TKE za hlajenje svojega doma.

 Komplet klimatske naprave: KIT‑TZ25‑TKE
 Moč hlajenja Nazivna (Min – Max) kW 2,50 (0,85 – 3,00)
 EER vrednost Nazivna (Min – Max) W/W 3,79 (3,40 – 3,37) A
 SEER vrednost W/W A++ (6,40)
 Pdesignc (hlajenje) kW 2,5
 Poraba el. za hlajenje Nazivna (Min – Max) kW 0,66 (0,25 – 0,89)
 Letna poraba električne energije za hlajenje kWh/a 330
 Moč ogrevanja: Nazivna (Min – Max) kW 3,30 (0,80 – 4,10)
 Moč ogrevanja pri -7°C kW 2,70
 COP Nazivni (Min – Max) W/W 4,10 (4,10 – 3,63) A
 SCOP vrednost W/W A+ (4,20)
 Pdesignh pri -10°C kW 2,4
 Poraba el. za ogrevanje Nazivna (Min – Max) kW 0,80 (0,20 – 1,13)
 Letna poraba električne energije za ogrevanje kWh/a 800
O
 Notranja enota klimatske naprave: CU-TZ25TKE
 Volumen zraka Hlajenje / Ogrevanje m³/min 10,9 / 11,6
 Zmogljivost razvlaževanja notranjih prostorov l/h 1,5
 Zvočni tlak  HLA (Hi|Lo|Q-Lo) dB(A) 40 / 26 / 20
 OGR (Hi|Lo|Q-Lo) dB(A) 40 / 27 / 22
 Mere notranje enote V x Š x G mm 290 x 799 x 197
 Teža notranje enote kg 8
O
 Zunanja enota klimatske naprave: CS-TZ25TKEW
 Vir napajanja V 230
 Priporočena varovalka A 16
 Električna povezava med enotama mm² 4 x 1,5
 Volumen zraka Hlajenje / Ogrevanje m³/min 30,0 / 28,9
 Zvočni tlak Hlajenje / Ogr. (Hi) dB(A) 47 / 48
 Mere zunanje enote: V x Š x G mm 542 x 780 x 289
 Teža zunanje enote: kg 27
 Povezava za hladilo Tekočina inč (mm) 1/4 (6,35)
Plin inč (mm) 3/8 (9,52)
 Dolžina napeljave med enotama m 3 – 15
 Največja višinska razlika med enotama m 15
 Dolžina cevi, ko je potrebno dopolniti hladilo R32 m 7,5
 Količina hladila R32, ki ga je potrebno dodati g/m 10
 Količina hladila v napravi (R32) kg 0,67
 Območje delovanja  Hlajenje °C -10 ~ +43
 Ogrevanje °C -15 ~ +24

Na tej strani so povezave do datotek z informacijam o klimatski napravi. Za prenos kliknite na ikono v izbrani kategoriji.
  ZELENE IKONE  označujejo dokumente v slovenščini,
  MODRE IKONE  pa označujejo dokumente v drugih jezikih (običajno angleščini).

Nekateri dokumenti niso na voljo na spletu na zahtevo lastnikov avtorskih pravic.

Aktualni cenik klimatskih naprav družine TZ standard inverter.

Tehnična dokumentacija za klimatske naprave serije TZ Standard Inverter.

Energetska nalepka za klimatsko napravo Panasonic TZ25KE.

Katalog klimatskih naprav Panasonic 2017 v angleščini.

Predstavitveni letak klimatskih naprav Panasonic .

Varčevanje energije

Inverterski sistem delovanja

Klimatske naprave z Inverter tehnologijo zagotavljajo večjo učinkovitost uporabe in več udobja v prostoru. Inverter zagotavlja natančnejše zagotavljanje primerne temperature, brez visokih nihanj. Prav tako z manj porabe energije zagotavlja stalno temperaturo delovanja, poleg tega pa so nivoji glasnosti in vibracij znatno nižjo kot pri primerljivo zmogljivih standardnih klimatskih napravah.

R2 rotacijski kompresor

Panasonicov R2 Rotacijski kompresor je zasnovan za delovanje v ekstremnih pogojih. Kompresor je srce vsake klimatske naprave, saj s svojim zanesljivim delovanjem klimi omogoča hlajenje in ogrevanje. Kompresor stisne in utekočini hladilni plin, ki to energijo nato pretvori v hladilno moč. Prav tako zmore obrniti delovanje, zaradi česar so klime postale učinkovite za uporabo vse leto. Le kakovosten kompresor zagotavlja dolgo življenjsko dobo klimatske naprave.

Hladilo R32

Panasonic toplotne črpalke poganja novo hladilno sredstvo R32, katerega odlikuje znatno nižja vrednost Potenciala Globalnega Ogrevanja (Global Warming Potential – GWP). Hladilo predstavlja pomemben korak k zniževanju vsebnosti toplogrednih plinov. R32 je komponentno hladilo, zaradi česar je njegova razgradnja enostavnejša. Več informacije je na voljo v posebnem zavihku.

Tehnologije za večjo zmogljivost in čist zrak

PM 2,5 filter

Drobni delci v zraku (Particulate Matter – PM2,5) vključujejo prah, umazanijo, dim in kapljice tekočine. Ti mikroskopski delci velikosti do 2,5μm med dihanjem zaidejo v pljuča, kjer lahko škodljivo vplivajo na zdravje ljudi v prostoru. Klimatska naprava je vgrajena s filtrom, ki prestreže vse delce, ki so večji od 2,5μm ter tako zagotavlja bolj čist in prijeten zrak v prostoru.

Super tiho delovanje

Zadnja generacija kompresorjev in ventilator z dvema reziloma zagotavlja, da so zunanje Panasonic klimatske naprave med najtišjimi na tržišču. Notranja enota pa je zasnovana tako, da med delovanjem oddaja komaj slišnih 20 dB(A) zvoka.

Aerokrilca

Aerokrilca zagotavljajo več udobja, saj zračni tok usmerijo proti stropu, od koder se nežno spušča proti tlem. V izpušna vrata je vgrajena dvojna loputa, ki omogoča natančno usmerjanje izpuha zraka klimatske naprave.

Hlajenje pri -10°C zunanje temperature

Klimatska naprava je opremljena s kompresorjem, ki omogoča hlajenje tudi, ko zunanje temperature padejo do -10°C. To je zelo uporabno za klimatizacijo notranjih prostorov, v katerih je tudi v hladnejših mesecih vroče zaradi prisotnih virov toplote.

Ogrevanje pri -15°C zunanje temperature

Tudi ko temperatura zunaj pade globoko pod ledišče, ta klimatska naprava še naprej zagotavlja udobno in toplo bivanje. Pri temperaturah zunanjosti -15°C boste še vedno deležni prijetno toplega zraka.

Uporaba napeljave za plin R22

Panasonic omogoča namestitev novih klimatskih naprav s plinom R-410A na obstoječo napeljavo klimatskih naprav, ki so uporabljaje plin R22. Tako vam je prihranjen strošek zamenjave cevi, hkrati pa lahko izkoristite vse prednosti sodobnejših klimatskih naprav s plinom R-410A. Pogoj za namestitev je, da je napeljava dovolj visoke kakovosti, kar oceni tehnik na kraju montaže.

Uporaba napeljave za pline R410A/R22

Panasonic omogoča namestitev novih klimatskih naprav s plinom R32 na obstoječo napeljavo klimatskih naprav, ki so uporabljaje plin R410A ali R22. Tako vam je prihranjen strošek zamenjave cevi, hkrati pa lahko izkoristite vse prednosti sodobnih klimatskih naprav s plinom R32 Pogoj za namestitev je, da je napeljava dovolj visoke kakovosti, kar oceni tehnik na kraju montaže.

Odstranjevanje neprijetnih vonjav

Najpogostejši vir neprijetnih vonjav iz notranjih enot klimatske naprave so bakterije, ki se lahko zadržujejo na notranjih delih enote, če le-ta ni pravilno čiščena. Ta funkcija omogoča čiščenje izmenjevalnika toplote, kar prepreči razvoj bakterij. Med uporabo te funkcije se začasno izključi tudi ventilator, tako da morebitne nečistoče ne uidejo v prostor, med tem ko se izmenjevalnik čisti.

Snemljiva in pralna sprednja plošča

Sprednjo plošča je obraz vaše klimatske naprave, saj si z njo delite svoj življenjski prostor. Za vzdrževanje čistoče je sprednjo ploščo enostavno odstraniti in oprati. En korak zadošča, da se ploščo sname, nakar jo lahko operete z vodo in osušite. Čista sprednja plošča zagotavlja boljše, bolj učinkovito delovanje, kar vam lahko prihrani nekaj energije.

Zmogljiv način delovanja

Posebna funkcija te klimatske naprave je zasnovana za zelo tople ali hladne dni, ko je potrebno hitro prilagoditi temperaturo v prostoru. S pritiskom na gumb se bo prostor, v katerem klima prej ni bila vklopljena, segrel ali ohladil na želeno temperaturo v pičlih 15 minutah. Tako vam po vrnitvi z dopusta ne bo potrebno dolgo trpeti visoke vročine ali mraza, saj bo klima hitro poskrbela za udobno temperaturo v prostoru.

Blago razvlaževanje

Klimatske naprave odvečno vlago iz prostora odstranjujejo tako, kot večina razvlaževalnikov – z ohlajevanjem zraka. Ko temperatura zraka pade, se zniža količina vlage, ki jo lahko prenaša, odvečna vlaga pa se nabira na izmenjevalniku kot vlaga. Prednost klime je ogromen izmenjevalnik toplote, zaradi česar je mogoče znižati vlago v prostoru ob minimalnem vplivu na temperaturo. Preprosto izberite program in uživajte v idealno vlažni klimi.

Samodejno navpično usmerjanje zraka

Izpušna loputa je zasnovana tako, da se med delovanjem nenehno premika in s tem zagotavlja, da se zrak v prostoru razširi bolj prostrano in enakomerno, saj se tako premakne več zraka v prostoru, katerega klima nato lahko ohladi. Prav tako vam je na voljo svoboda izbire enega od pred nastavljenih položajev lopute, kar je idealno, če želite zagotoviti natančnejše usmerjanje toka zraka.

Ročno upravljanje vodoravnega toka zraka

Smer izpiha je mogoče usmerjati ne le navpično, z daljinsko vodeno loputo, temveč tudo vodoravno s pomočjo vgrajenih smernih krilc v izpušnem delu enote. Med delovanjem klime preprosto ročno nastavite usmeritev krilc v levo ali desno smer, podobno kot v večini avtomobilov, in klimatska naprava bo zrak usmerjala v želeno smer za več udobja v prostoru.

Samodejno delovanje

Inverter tehnologija omogoča klimatski napravi več načinov delovanja: hlajenje, ogrevanje ali razvlaževanje. Glede na izbrano temperaturo v prostoru se klimatska naprava sama odloči, kateri način delovanja je najbolj primeren za zagotavljanje želene klime v prostoru. Brez dodatnih nastavitev in brez skrbi. Preprosto določite temperaturo, vse ostalo pa prepustite klimatski napravi.

Enostavni preklop

Ko klimatska naprava zazna, da se izmerjena temperatura v prostoru za več kot 3°C razlikuje od nastavljene temperature, samodejno izbere drug način delovanja, tako da zagotovi, da je temperatura v prostoru ves čas stalna in takšna, kot je vam najbolj udobna.

Topli zagon

Ko klimatsko napravo uporabljate za ogrevanje doma, je pomembno, da se zrak ogreva učinkovito. Prav zato je ta klimatska naprava opremljena s samodejno funkcijo toplega zagona. Klima vključi ventilator na notranji enoti šele, ko je notranji izmenjevalnik dovolj segret, da bo učinkovito ogreval zrak v prostoru. To še posebej pride prav ob zagonu klime ali po zaključenem ciklu odmrzovanja zunanje enote.

Vgrajena ura s časovnikom vklopa/izklopa.

Program vam omogoča, da vnaprej natančno določite uro in minuto vklopa ali izklopa klimatske naprave. Klimatska naprava se bo samodejno vklopila ob izbrani uri in se nato samodejno izklopila ob času, ki ga izberete sami. Med delovanjem bo vzdrževala nastavljeno temperaturo, program pa bo ponavljan vsak dan, dokler ga ne ponastavite.

Daljinski upravljalnik z LCD zaslonom

Klimatski napravi je priložen daljinski upravljalnik z velikim LCD zaslonom, na katerem so prikazane glavne funkcije in stanje delovanja klimatske naprave. Z upravljalnikom lahko nastavljate vse funkcije, ki jih klima podpira, izbirate temperaturo delovanja ali sami določate način delovanja klima naprave.

Samodejni vnovični zagon

Ta funkcija dovoljuje samodejni varni ponovni zagon klimatske naprave, če je bilo njeno delovanje nepričakovano prekinjeno. Najpogostejši razlog prenehanja delovanja je izpad električne energije, zato se klimatska naprava, ko je energija ponovno na voljo, varno ponovno zažene in nadaljuje delovanje pod enakimi pogoji kot pred prekinitvijo delovanja.

Dolžina napeljave

Klimatska naprava podpira največjo oddaljenost med notranjo in zunanjo enoto tako v metrih napeljave, kot v višinski razliki med enotama. Točno razdaljo preverite v tehnični dokumentaciji klimatske naprave.

Vzdrževalna loputa na vrhu enote

Servisni posegi na zunanji enoto klimatske naprave običajno predstavljajo zahteven izziv za tehnike, saj klimatske naprave ni mogoče enostavno odstraniti brez zahtevnega praznenja napeljave. Da bi olajšali delo tehnikom, so pri Panasonicu klimo opremili s servisno loputo na zgornji strani, preko katere je mogoče servisirati vse pomembne komponente zunanje naprave varneje in enostavneje.

Funkcija odkrivanja napak

Klimatska naprava v primeru odstopanj v delovanju samodejno opravi postopek odkrivanja napake. Naprava bo sama ugotovila vir napake in uporabnika o tem obvestila s posebno kodo na daljinskem upravljalniku ali s prižigom opozorilnih lučk na notranji enoti. Tako serviserju že vnaprej sporočite, katero napako sporoča klima, kar pospeši servisiranje in zmanjša stroške za vas.

Nov hladilni plin R32

Le ‘majhna’ sprememba, ki spremeni vse
Vsi še niso pripravljeni na spremembe. Nekateri se celo aktivno upirajo prihodnosti. A pri Panasonicu verjamejo, da tehnologije zmorejo izboljšati življenja ljudi. Zato so predstavili novo generacijo klimatskih naprav s hladilnim plinom R32. Nova tehnologija hladilnega plina poenostavi in izboljša življenje na mnoge načine: namestitev je enostavna, plin je okolju prijazen ter pomaga varčevati z energijo.

Prednosti? Boljše življenje za ljudi in planet. Zato se Panasonic poslavlja od preteklosti in pozdravlja prihodnost. Prihodnost je R32.

Panasonic okolju prijazen hladilni plin R32.

Danes Panasonic, jutri vsi
Evropska direktiva CE 517/2014 nalaga proizvajalcem obveznost, da zamenjajo florirane pline (F-pline), kakršen je R410A, z okolju bolj prijaznimi hladili. Med letoma 2017 in 2030 velja prehodno obdobje, ko se stari plini lahko še vedno uporabljajo v novih klimatskih napravah.

Moramo res čakati? Nikakor ne. Panasonic je predan inovacijam in se ne omejuje z datumi. Namesto, da bi čakali do zadnjega trenutka, so že sedaj prilagodili prodajni program novim zahtevam EU. Zakaj bi čakali, če je planet odvisen od naših dejanj? Panasonic je pripravljen in ponosno uporablja novo hladilo v celotnem programu klimatskih naprav za domačo uporabo.

Prednosti plina R32

 • nov hladilni plin
 • 0% vpliva na ozonski plašč
 • večja energijska učinkovitost
 • 30% manjša poraba hladila na enoto
 • 75% manjši vpliv na globalno ogrevanje

To so le nekateri razlogi za uporabo novega plina R32 v vaši klimatski napravi.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Panasonic KIT-TZ25TKE klimatska naprava”