ZA BREZPLAČNO SVETOVANJE NA DOMU POKLIČITE 040 900 889!

Kupujete klimo v supermarketu?

Panasonic BE-35TKE klima v akciji

Ko pomislimo na poletje, pomislimo na vročino. In ko poletje tudi zares prime, pomislimo, da bi bilo pametno nekaj narediti glede vročine. Podnebje je že takšno, da ventilatorji, hladne pijače in senca preprosto niso več dovolj. Klima je vedno tista prava rešitev, ki prinese osvežitev tudi v najbolj vročih poletnih dneh. Zato ne preseneča, da marsikateri trgovec v poletnih mesecih v svoj prodajni program uvrsti klimatske naprave po neverjetno mamljivih cenah. A kako naj povprečen uporabnik ve, ali je akcija res tako dobra, kot se zdi na prvi pogled? Tako, da vpraša strokovnjaka. Zato poglejmo, kako zares dobra je Inverter klimatska naprava Panasonic CS/CU-BE35TKE, ki jo eden največjih trgovcev pri nas trenutno ponuja v akciji.

Preden začnemo, naj opomnimo, da ocenjujemo ponudbo konkurenčnega ponudnika. Potrudili smo se, da je ocena kar se da nepristranska. Seveda menimo, da je klima123 najboljša izbira za nakup klimatske naprave.

Klimatska naprava v akciji je model CS/CU-BE35TKE. Moč klimatske naprave je 3,5 kW. To zadošča za večino stanovanjskih prostor. Klime moči 3,5 kW so najbolj priljubljene za hlajenje stanovanjskih prostorov saj nudijo najboljše razmerje med zmogljivostjo, glasnostjo in ceno. Večina klimatskih naprav, ki jih vgradimo, je moči 3,5kW.

Iz specifikacij klime je razvidno, da je to vstopni model klimatske naprave proizvajalca Panasonic. Klima uporablja hladilno sredstvo R410A, ki se počasi umika iz uporabe (zelo počasi, do leta 2025), po specifikacijah pa je še najbolj primerljiva s klimo Panasonic KIT-KE35-TKE. Vendar ima klima KIT-BE35TKE dve večji pomanjkljivosti v primerjavi z modelom KIT-KE35-TKE.

PM 2,5 filter

Drobni delci v zraku (Particulate Matter – PM2,5) vključujejo prah, umazanijo, dim in kapljice tekočine. Ti mikroskopski delci velikosti do 2,5μm med dihanjem zaidejo v pljuča, kjer lahko škodljivo vplivajo na zdravje ljudi v prostoru. Klimatska naprava je vgrajena s filtrom, ki prestreže vse delce, ki so večji od 2,5μm ter tako zagotavlja bolj čist in prijeten zrak v prostoru. Klima Panasonic KIT-BE35TKE ni opremljena s tem filtrom.

A++ učinkovitost hlajenja

Klimatska naprava je učinkovita toliko, kot je učinkovit njen kompresor. Klima model CS/CU-BE35TKE dosega učinkovitost hlajenja le A+, kar pomeni, da klima pri enakem delovanju porabi več električne energije. Klima Panasonic KIT-KE35TKE se ponaša z energijsko učinkovitostjo hlajenja A++.

Druge razlike so manjše. BE serija je najosnovnejši model v ponudbi, z vsem kar to pomeni. KE serija je korak višje na cenovni lestvici, kar se pozna tako pri specifikacijah kot obliki in zasnovi notranje enote.

Cena

Panasonic CS/CU-BE35TKE klimatska naprava v akciji stane 559,00 EUR z DDV. Za to ceno dobite klimatsko napravo brez montaže. Za montažo je potrebno običajno odšteti še dobrih 200 EUR z DDV, odvisno od zahtevnosti izvedbe. Seveda, če ste pripravljeni tvegati in se zanašati na nepooblaščenega montažerja, lahko plačate tudi manj. Še manj, če vgradnjo opravite brez računa. Tega ne priporočamo, saj brez računa za opravljeno delo težko uveljavljate garancijo. Zakaj je dobro plačevati davke pa verjetno razume vsak. Skupni strošek klime CS/CU-BE35TKE z montažo je okoli 750 EUR z DDV.

Klima 123 vam namesti klimatsko napravo Panasonic KIT-KE35TKE za 715,00 EUR z DDV, kar je 35€ manj za boljšo klimo, s 5 letno garancijo na kompresor. Naši montažerji so pooblaščeni za vgradnjo in servisiranje klimatskih naprav Panasonic, zato menimo, da odločitev o nakupu klimatske naprave Panasonic sploh ni težka. Izberite najboljše. Izberite Klimo 123. 

Izkaže se, da le nismo uspeli biti pristranski. Vseeno, vsi navedeni podatki držijo in so vzeti iz uradnih dokumentov proizvajalca. Pri nakupu klime brez montaže je potrebo plačati 22% DDV. Ob nakupu klime skupaj z montažo plačate le 9,5% DDV.

Delite to objavo
  , , , , , ,